Schimmelnagel behandeling 
Welke behandelingen zijn mogelijk? 

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten. Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Kalknagels laserbehandeling 
Hoe veel laserbehandelingen zijn er nodig? 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.

Schimmelnagels Laserbehandeling

Kies je voor Cosmetique Totale
dan kies je voor:

✓ De beste medische lasers en peelings voor een snel resultaat
✓ Ervaren hbo huidtherapeuten
✓ 200 locaties in Nederland, dus altijd één bij jou in de buurt
✓ Gratis en vrijblijvend intakegesprek
✓ Erkend door alle zorgverzekeraars

Laserontharen Consult

Gratis
consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 35,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis consult in te plannen.

Boek jouw gratis consult

Kalknagels laserbehandeling
Wat zijn de kosten 

Kalknagels laserbehandelingen worden helaas niet door zorgverzekeraars vergoed. En dat is jammer, omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is. Een kalknagelbehandeling voor één voet is mogelijk vanaf €75. Als je beide voeten laat behandelen, dan zijn de kosten vanaf €112,50 per behandeling. Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten bij jou in de buurt om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Schimmelnagels Verwijderen

Hoe verloopt een schimmelnagelbehandeling? 

Bij het behandelen van schimmelnagels gaan onze huidtherapeuten zorgvuldig aan de slag. Eerst vindt er een gratis consult plaats waarbij de huidtherapeut zal beoordelen hoe de nagel behandeld zal worden. Ook zal de huidtherapeut uitleg geven over de behandeling en wat je kunt verwachten.

Aangezien schimmelnagels meestal verdikt zijn, dienen de nagels dun gevijld te worden voor een goede inwerking van de laser. Het advies is dit te laten doen door een pedicure.

Voorafgaand aan de laserbehandeling worden de nagels gedesinfecteerd met alcohol. Vervolgens wordt gel aangebracht op de nagels voor geleiding van het laserlicht. De kop van de laser wordt op de nagel gezet waarna er meerdere pulsen gezet worden totdat de nagel goed verhit is. De behandeling van één voet duurt slechts 15 minuten, de behandeling van twee voeten ca. een half uur.

Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken. Om alle schimmel goed te kunnen doden zijn er minimaal 3 behandelingen nodig.