Benen definitief laten ontharen bij Cosmetique Totale

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het pijnloos en effectief verwijderen van beenhaar. Bij het laser ontharen van de benen wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt onder andere het gebied en de hoeveelheid laserbehandelingen die nodig zijn besproken.


Tijdens het gratis en een vrijblijvend intakegesprek bespreek je met de huidtherapeut wat de beste behandeling voor je is en wat jouw gewenste resultaat is. De huidtherapeut legt je alles uit over de behandeling en onze lasers die we gebruiken bij de definitieve ontharing van de benen.


Voordat je je benen laat laseren is het belangrijk om te weten of je bepaalde medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Wanneer alles besproken is, kan de laser ontharen behandeling beginnen.


De dag vóór de benen laserbehandeling scheer je het te behandelen gebied. Zodoende kunnen we op de meest effectieve manier het beenhaar laseren.

Benen Laseren

De voordelen van benen laten laseren

Er zijn veel verschillende manieren om van de haren op je benen af te komen. Zo kun je iedere dag je benen scheren, epileren of waxen. Dat kost aardig wat tijd en je krijgt snel last van irritaties, ingegroeide haartjes of vervelende bultjes. Dit zijn de meest voorkomende voordelen van je benen laseren:

  • De haargroei wordt aanzienlijk verminderd
  • Alleen de haartjes worden behandeld, de omliggende huid blijft intact
  • Je hebt geen last meer van huidirritaties na scheren of harsen
  • De structuur van de huid wordt gladder
  • Je hoeft je gehele benen nauwelijks meer te scheren of te harsen

Kortom, het geeft je veel gemak en heerlijke zachte, gladde benen.

Hoe werkt benen laseren?

Onze huidtherapeuten zijn specialist op het gebied van het verwijderen van ongewenste haargroei. Hiervoor maken zij gebruik van de beste medische apparatuur voor het beste resultaat. De laser kan ongewenste haren pijnloos verwijderen.

Stap 1: Gratis en vrijblijvend consult
Bij het laser ontharen gaan onze huidtherapeuten zorgvuldig aan de slag. Als eerst vindt er een gratis consult plaats waarbij de huidtherapeut zal beoordelen hoe de huid behandeld zal worden en welke laser het meest geschikt is. Ook zal de huidtherapeut uitleg geven over de behandeling en wat je kunt verwachten.

Stap 2: De behandeling benen laseren
Samen met de huidtherapeut heb je een behandelplan opgesteld. Het gebied dat behandeld gaat worden, wordt goed schoongemaakt en de haartjes worden weggeschoren. Het gevoel tijdens de behandeling is te vergelijken met kleine tikjes, die nagenoeg pijnloos zijn.
De laser vernietigt de haartjes bij de haarwortels. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, afhankelijk van de haren en de huid. Tussen de behandelingen zit 6 tot 8 weken.

Stap 3: Nazorg en vervolgbehandelingen
Na de behandeling raden we aan om een aantal dagen de zon te vermijden en goed te beschermen met een SPF. Na ongeveer zes weken vindt de volgende behandeling plaats.
Door hormoonveranderingen en bepaalde medicatie kunnen inactieve haren actief worden. Er kunnen weer beenharen ontstaan, maar het is mogelijk deze wederom te laseren.

Benen Ontharen

Kosten benen ontharen

Het laseren van je benen kan bij Cosmetique Totale voor een voordelig tarief. Hiernaast hebben wij ook regelmatig acties waarbij je profiteert van nog meer korting op benen laseren. Ben je benieuwd naar de kosten van benen laseren? Klik dan hier!

Overige laser ontharen behandelingen

Cosmetique Totale is de expert op het gebied van laser ontharen behandelingen. Wij beschikken over de meest geavanceerde apparatuur en de benodigde specialistische kennis. Naast de benen laserbehandeling, bieden wij ook laser ontharen voor andere behandelgebieden aan, zoals de bovenlip, bikinilijn, oksels, het gelaat en bij mannen de rug en de baardstreek.

Ook is het mogelijk meerdere gebieden te behandelen.

Doet het ontharen van mijn benen pijn?

Het gevoel van de laser is te vergelijken met kleine tikjes, die nagenoeg pijnloos zijn.

Hoe vaak laserontharing?

Het aantal benodigde behandelingen ligt gemiddeld tussen zes tot tien behandelingen. Dit is afhankelijk van jouw haar- en huidtype. Donker haar op een lichte huid is bijvoorbeeld het meest effectief om te verwijderen. Ook haar op een donkere huid kan verwijderd worden middels lasertherapie. Tijdens je intake gesprek wordt ingeschat hoeveel behandelingen vereist zijn. 

Waarom moet je scheren voor de ontharing?

Voor een effectieve behandeling is het de bedoeling dat je je scheert voorafgaand aan de behandeling. De laser richt zich op de haarwortels en moet goed door te leiden zijn. Als de haren te lang of te kort zijn (of verwijderd zoals bij harsen) dan wordt de laser niet goed genoeg geleidt.

Welke lasers worden gebruikt bij het benen laseren?

De beste laser is de laser die het beste bij jouw huid- en haartype past. Wij beschikken over de IPL, Alexandrite, Diode en Nd:Yag. Al onze lasers hebben het strenge FDA keurmerk. Zo hebben wij altijd een laser in huis die het beste bij jou en de behandeling past.