Wat is BOTOX?

Botox is een merknaam voor Botuline toxine: een natuurlijk eiwit dat de spieren ontspant. Botuline toxine wordt in de cosmetische branche al decennia gebruikt om rimpels tegen te gaan zoals de fronsrimpel, de voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Naast de cosmetische toepassingen heeft Botox ook medische toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt tegen tandenknarsen (bruxisme), overmatig zweten (hyperhidrosis) en migraine. Naast het merk Botox bestaan de merken Azzalure en Bocouture.

Botuline Toxine

Wat is het verschil tussen
Botuline Toxine en fillers?

Het verschil tussen Botuline Toxine en fillers is dat BOTOX de spieren verslappen waardoor deze niet meer zichtbaar zijn. Fillers zorgen er juist voor dat diepe rimpels worden opgevuld. Fillers kunnen een zeer effectieve en veilige oplossing zijn wanneer je last hebt van rimpels of volumeverlies in het gezicht. Ook de handen en het decolleté behoren tot de behandelmogelijkheden.  

Fillers worden in de cosmetisch chirurgische branche al jaren veilig gebruikt voor het opvullen van volumeverlies in het gezicht of om rimpels te behandelen/verzachten. Fillers zijn geschikt voor het creëren van een jeugdige uitstraling zonder rimpels. Daarnaast zijn fillers geschikt voor het opvullen van de lippen en het verbeteren van gezichtscontouren zoals de kaaklijn. Ook de traangoot of wallen kunnen behandeld worden met fillers.

Fillers

Vollere lippen met de
Lip flip


Naast lip fillers kun je ook met BOTOX je lippen voller maken. Dit wordt een lip flip genoemd. De botuline toxine wordt in het midden van de bovenlip geïnjecteerd. Dit onspant de spieren en zorgt ervoor dat het midden van je lip omhoog geflipt wordt. Hierdoor ontstaat een vollere look. Een lip flip blijft rond de 12 weken zichtbaar, waardoor het een goede vervanger is voor fillers die voor de langere termijn zichtbaar blijven.

Lip Flip Botox

Wat voor toepassingen zijn er?

BOTOX wordt doorgaans toegepast om rimpels op het voorhoofd en rond de ogen te verminderen. Maar wist je dat botuline toxine ook veel medische toepassingen kent?

Voorbeelden zijn:

  • Lui oog. De meest voorkomende oorzaak van lui oog is een onbalans in de spieren die verantwoordelijk is voor het positioneren van het oog. Met injecties kan de balans teruggebracht worden.
  • Spier contracturen. Sommige neurologische aandoeningen, zoals hersenverlamming, kunnen ervoor zorgen dat ledematen naar het centrum trekken. In sommige gevallen kunnen deze samengetrokken spieren ontspannen met behulp van Botox-injecties.
  • Hyperhidrose. Dit is een ander woord voor over transpiratie. Sommigen mensen zweten zelfs veel als ze zich niet inspannen of bij een lage temperatuur.
  • Chronische migraine. Botox-injecties kunnen de frequentie van hoofdpijn helpen verminderen.
  • Blaas disfunctie. Botox-injecties kunnen ook helpen bij het verminderen van urine-incontinentie veroorzaakt door een overactieve blaas.
  • Oog trillen. Botox-injecties kunnen contractuur of spiertrekkingen rond het oog helpen verlichten.
  • Cervicale dystonie. In deze pijnlijke toestand trekken uw nekspieren onwillekeurig samen waardoor je hoofd draait of in een ongemakkelijke positie komt.

Meer weten of
gelijk een afspraak maken?

Wil jij meer weten over wat een behandeling met injectables voor jou kan betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis consult met onze plastisch chirurg of dermatoloog t.w.v. €75. Tijdens dit consult nemen wij rustig de tijd voor je en informeren je duidelijk over injectables en het te verwachten resultaat.

Contact

BOTOX 
Veelgestelde vragen

BOTOX is een zeer veilige manier om je rimpels te verminderen. Wel is het van groot belang om dit bij een cosmetisch arts of cosmetisch chirurg te laten doen. Wij werken daarom samen met de artsen en chirurgen van DOOR en ABC klinieken. Hierdoor ben je volledig in deskundige handen en verzekerd van een mooi natuurlijk resultaat.

Botox wordt voornamelijk gebruikt om spiergerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen.Voorbeelden zijn: de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Naast cosmetische toepassingen kan Botuline Toxine ook worden ingezet voor: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

De kosten van een botox behandeling kunnen per kliniek verschillen. De prijs is afhankelijk van het merk wat gebruikt wordt, de kundigheid en ervaring van de arts en de hoeveelheid botox die gebruikt wordt. Een consult bij onze artsen is altijd gratis en een botox behandeling is vaak al mogelijk vanaf €95,-.

Voorafgaand aan een eventuele behandeling met Botox of fillers vindt er altijd een vrijblijvend gesprek plaats met de behandelend arts. Tijdens dit consult bekijkt de arts jouw gezicht om te bekijken waar de klachten vandaan komen. Samen met jou maakt ze een behandelplan zodat je er weer frisser uitziet, maar wel op een natuurlijke wijze.

Om het behaalde resultaat goed te kunnen zien, kan het zijn dat de arts voor- en na foto's maakt van de botox behandeling. Zo kunnen we goed vergelijken wat de behandeling heeft gedaan. Voor- en na foto’s van behandelingen geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen.

Is een botox behandeling
veilig?

Veel mensen stellen zich de vraag of een botox behandeling veilig is. Het antwoord daarop is ja. Mits je je laat behandelen door een cosmetisch arts of chirurg met een gedegen medische opleiding. BOTOX werd in 2002 al goedgekeurd voor cosmetisch gebruik. Ook met fillers moet je goed opletten of fillers gedaan worden met geregistreerde merken en uitgevoerd worden door artsen met licenties.Mer informatie lees je op: Is botox veilig?

Botox Veilig