Soorten acne 

Er bestaan verschillende vormen van acne. Je kunt er last van hebben op je gezicht (acne vulgaris) maar ook elders op je lichaam of in je lichaamsplooien (acne ectopcia/hidradenitis suppurative). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit, maar er bestaan ook vormen van acne die ontstaan op latere leeftijd. Een heftige vorm van acne is acne conglobata. Dit zijn pijnlijke rode bulten in de huid en dit komt voornamelijk voor bij mannen. De acne bevindt zich dan vooral op de nek, rug of schouders of borst. Deze vorm van acne laat vaak littekens achter.

Hoe ontstaat acne

Acne kan meerdere oorzaken hebben: genetisch, hormonaal, stress of het gebruik van verkeerde cosmetische producten.

Bij het ontstaan van acne spelen er altijd meerdere factoren een rol: talg en een dikkere huid. Bij acne maken de talgklieren meer talg aan dan normaal. De huid voelt hierdoor vet aan en de poriën raken verstopt. De huid is daarnaast vaak verdikt omdat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt en er steeds talg blijft worden geproduceerd, dan knapt de porie van binnen en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Puistje Uitknijpen

Oplossing tegen acne 

Er zijn 3 verschillende acne behandelingen mogelijk.Dit zijn de basis acnebehandeling, een medische peeling en een laserbehandeling. De acne behandelingen van Cosmetique Totale zijn richten zich op de verdikte huid en de verstoppingen van de poriën.

Ja, ik wil graag een gratis consult

Acne Behandeling Vergoed

Resultaten
acne behandeling

Op de foto's kun je zien dat we na enkele behandelingen jouw huid ook weer mooi kunnen maken. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult en onze huidtherapeuten laten jouw huid weer stralen!

 • Resultaat na 4 behandelingen

  Acne Behandeling Resultaat (2) Voor
  Acne Behandeling Resultaat (3) Na
 • Resultaat na 2 behandelingen

  Acne 2X Voor
  Acne 2X2 Na
 • Resultaat na 3 behandelingen

  Acne 3X Voor
  Acne 3X2 Na
Online Consult Cosmetique Totale 2@2X

Gratis consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis consult t.w.v. € 35,- aan. Maak snel een afspraak met één van onze huidtherapeuten voor een vrijblijvend acne consult op een locatie bij jou in de buurt.

Ja, dat wil ik!

Informatieve acne video's

Wat is acne
Acnebehandeling

Veel gestelde vragen
over acne

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid.

De acne behandelingen van Cosmetique Totale zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. De behandeling kan bestaan uit een basisbehandeling waarbij de huidtherapeut de huid reinigt met hoogwaardige reinigingsproducten en onzuiverheden verwijdert met behulp van een speciale techniek. Een tweede behandeling is een huidtherapeutische peeling die zorgt voor een diepe reiniging van de poriën en het afschilfering proces van de huid versnelt. Het voorkomt daarnaast het ontstaan van nieuwe verstoppingen. Tot slot bieden wij ook de medische laserbehandeling. De laser maakt kleine gaatjes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acnelittekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentvlekjes vervagen.

Nee, na het behandelen van acne houd je geen nieuwe littekens over. De huidtherapeutische peeling en de medische laserbehandeling bieden juist zeer goede resultaten bij het verwijderen van acnelittekens.

Acne behandelingen voor het gelaat worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent.

Ja acne op de rug kan ook zeker behandeld worden. Huid er wel rekening mee dat deze behandeling niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.