Nieuw! Plan nu je GRATIS consult ONLINE in!

KLIK HIER

Schimmelnagels 
De oorzaak 

Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, is in principe onschuldig. Ze ontstaan doordat schimmels de nagel en/of huid binnendringen. Schimmels komen bij iedereen voor en kunnen zelfs worden overgedragen. De schimmel die schimmelnagels veroorzaakt, behoort tot de zogenaamde dermatophyten. Deze schimmelfamilie komt het meest voor in vochtige ruimtes als zwembaden, douches en sauna’s. Daarom is het verstandig teenslippers te dragen in zulke (openbare) gelegenheden. Hierdoor verklein je de kans op het krijgen van schimmelnagels aanzienlijk.

Schimmelnagels voorkomen 

De behandeling van schimmelnagels is vaak een langdurig proces, dus je kunt het natuurlijk beter proberen te voorkomen. Omdat voetschimmel vaak overgaat in de nagels is het belangrijk dat je:

  • je tenen extra goed afdroogt na het douchen of baden;
  • de badkamervloer goed reinigt of op slippers doucht;
  • iedere dag schone sokken aan trekt;
  • schoenen draagt die ruim zitten en dus goed ventileren;
  • nagelschaartjes en -veilen goed reinigt na gebruik.

Ook als je al geïnfecteerde nagels hebt is het natuurlijk belangrijk om hier goed op te letten.

Schimmelnagels Verwijderen Cosmetique Totale

Schimmelnagels
De oplossing

De enige effectieve behandeling tegen schimmelnagels is een kalknagel laserbehandeling. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. De energie van de laser wordt omgezet in warmte en dood de schimmel. Benieuwd naar hoe een schimmelnagel behandeling in zijn werk gaat? Je leest het hier.

Laserontharen Consult

Gratis
consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 35,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis consult in te plannen.

Boek jouw gratis consult