Oorzaken
van overbeharing

Ongewenste haargroei of overbeharing kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt van nature overbeharing hebben, maar er kan ook overmatige haargroei ontstaan tijdens een zwangerschap of door teveel of juist te weinig voeding. 

  • Overbeharing in de overgang Wanneer een vrouw in de overgang raakt, is er sprake van hormonale disbalans. Bij de overgang verminderen vrouwelijke hormonen en versterken mannelijke hormonen (testosteron). Deze mannelijke hormonen stimuleren haargroei op ongewenste plekken. 

Hirsutisme
of hypertrichose

Bij hirsutisme is er sprake van overbeharing met een mannelijk verdelingspatroon. Gebieden waar deze overbeharing voorkomt zijn op het gezicht, de borst en binnenkant van de benen. Deze vorm van overbeharing komt voor bij 1 op de 5 vrouwen. Vaak wordt deze overbeharing als zeer onplezierig ervaren.

Bij hypertrichose is er vaak meer beharing zichtbaar op plekken waar normaal gesproken lichte beharing aanwezig is. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen.

Hypertrichose Hirsutisme

De oplossing
tegen ongewenste haargroei

Voor het behandelen van ongewenste haargroei zijn verschillende methoden beschikbaar, zoals definitief ontharen met laser, IPL of elektrisch epileren. Voor iedere huid en haar is er een geschikte behandeling mogelijk. Onze huidtherapeuten vertellen je tijdens een gratis consult graag meer over de mogelijkheden.

Ja, ik wil een gratis consult

Overbeharing
bij mannen

Ook mannen voelen zich tegenwoordig prettiger zonder wilde haardos op hun lichaam. Vaak kiezen mannen voor het verwijderen van buik- en rughaar. Er is ook veel vraag naar een gladde, haarvrije huid op de oksels, liezen en baardstreek. Heb je last van ingegroeide haren en ontstekingen? Dan is laserontharen in veel gevallen de beste oplossing.

Overbeharing Mannen

FAQ
laserontharen

Laserontharen is een behandeling om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd.

Het verschilt per haartype hoeveel laserbehandelingen er nodig zijn. Gemiddeld zijn dit 6-10 behandelingen. Kom langs voor een gratis en vrijblijvend en wij kunnen dan een behandelplan met verwachte resultaten voor je opstellen.

Met onze medische lasers kunnen wij ook veilig de donkere huid behandelen. De laserapparatuur die wij gebruiken is geschikt voor ieder haar- en huidtype.

De haren moet kort geschoren zijn voordat wij gaan behandelen. Je mag de haren tussendoor scheren of knippen maar niet epileren of harsen.

Laserontharen is zeker geschikt voor mannen.  Zo zijn laserontharen van de buik en het weglaseren van rughaar veelvoorkomende behandelingen. Voor mannen die veel last hebben van ontstoken en ingegroeide haren is definitief ontharen in veel gevallen de beste oplossing.

Wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent of borstvoeding geeft, mag je geen laserbehandeling ondergaan. Het is belangrijk om je gezondheid en medicijngebruik voorafgaand aan iedere behandeling te bespreken met de huidtherapeut.

Laserontharen Consult

Gratis
consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 35,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis consult in te plannen.

Boek jouw gratis consult