Hoe ontstaan
rimpels?

De oorzaak van rimpels is het vertragen van de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor verslapt de huid en vermindert de hydratatie, wat uitdroging veroorzaakt. Alles samengenomen ontstaan er lijnen, groeven en rimpels in de huid. Door externe factoren zoals zon, stress en leefstijl, kan het proces versneld worden of kunnen er naast rimpels ook ouderdomsvlekken in het gezicht ontstaan.

De oplossing
tegen rimpels

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om rimpels, groeven en fijne lijntjes te verminderen of te verwijderen. Zo kun je kiezen voor een fractionele laserbehandeling, een medische peeling of injectables zoals botox en fillers. Onze medisch specialisten geven je graag persoonlijk advies over welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid.

Gratis consult plannen

Rimpel Behandeling

Wat zijn injectables?

Injectables is de verzamelnaam voor fillers en spierverslappers (botox) die met een naald in de huid worden aangebracht, met als doel om rimpels op te vullen of te laten vervagen. Naarmate we ouder worden verandert het volume in ons gezicht. Met fillers kan het volume in je gezicht worden teruggebracht en worden de rimpels gladder gemaakt. Als de rimpels juist worden veroorzaakt door het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gelaat - denk aan de welbekende fronsrimpel, kraaienpootjes of rimpels op het voorhoofd - dan biedt botox een uitkomst. Met botox is het mogelijk de spierspanning te verminderen waardoor de rimpels vervagen en (spannings-)hoofdpijn verdwijnt.

Wat is botox
en hoe werkt het?

Botuline toxine (botox) is een neurotoxine dat het samentrekken van de spier bemoeilijkt. Het is een natuurlijk eiwit dat op de zenuwcellen werkt, waardoor spieren verslappen en rimpels vervagen. De duur van het resultaat verschilt per persoon, maar het resultaat is over het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar.

Botox wordt, in een kleine dosis, direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om de rimpels te verminderen of te laten verdwijnen. Ook wordt botox gebruikt om overmatige transpiratie in het okselgebied te verminderen en om spanningshoofdpijn en migraineklachten te verminderen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren, die verantwoordelijk zijn voor de rimpels, direct ontspannen. De overige zenuwfuncties van de huid worden niet aangetast, waardoor je je gevoel in je gezicht niet kwijtraakt. Na de ingreep kan je huid wat rood of gezwollen zijn, maar dit trekt enkele uren na de behandeling weg. Het voordeel is dat je direct na de behandeling naar huis kunt en verder kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Na drie à vier weken is het optimale resultaat zichtbaar en heb je weer die jeugdige uitstraling van toen.

En hoe werken fillers?

Heb je last van wat diepere rimpels en wil je je jeugdige gezicht terug? Dan vormen fillers de perfecte oplossing. Fillers worden gebruikt om diepere rimpels weg te werken door ze ‘op te vullen’. Het wordt voornamelijk toegepast onder de ogen en in de onderste helft van het gezicht. Het is ook mogelijk om de lippen op te vullen met fillers.

Het resultaat van fillers is langer zichtbaar dan bij injecties met botox. Fillers worden langzaam door het lichaam afgebroken, maar de resultaten blijven tot ongeveer een jaar zichtbaar. Hierdoor vormen fillers een zeer goede en langdurige oplossing tegen rimpels of plooien.

Lipfillers Injectables

Welke producten werken
tegen rimpels?

Het allerbelangrijkste in de strijd tegen huidveroudering is het in goede conditie houden van onze huid. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en bestaat uit 3 basisstappen; reinigen, stimuleren en verzorgen/beschermen.

  • Reinigen: kies voor een milde cleanser zonder alcohol of parfum, zoals de Advanced Cleanser van Dermaceutic. Wil je je huid nog iets extra’s geven, kies dan voor een reinigingsproduct met het ingrediënt glycolzuur, zoals de Foamer 15.
  • Stimuleren: Je kunt je huid nog een extra boost geven met glycolzuur met bijvoorbeeld de Turn Over nachtcrème. Het meest effectieve ingrediënt tegen huidveroudering is retinol. Retinol herstelt en beschermt de beschadigde huid en stimuleert celvernieuwing van de huidcellen. Kies hierbij bijvoorbeeld voor Activ Retinol 1.0.
  • Verzorgen/beschermen: De aller-, allerbeste antirimpelcrème is een zonnebrandcrème. Kies voor een zonnebrand met minerale uv-A en uv-B filter, zoals de Sun Ceutic van Dermaceutic. 

Gratis consult
Injectables 

Momenteel werken wij op verschillende vestigingen samen met cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Op de volgende Cosmetique Totale locaties kun je terecht voor botox en fillers. Boek hieronder direct jouw gratis consult voor injectables.

- Alphen aan den Rijn 
- Assen 
- Breda 
- Bussum
- Den Haag 
- Emmen 
- Eindhoven 
- Groningen 
- Rosmalen 
- Zoetermeer

Injectables Consult

Veel gestelde vragen over rimpels

Rimpels ontstaan doordat de aanmaak van collageen en elastine vertraagd naarmate we ouder worden. De hydratatie van de huid verminderd en de huid droogt sneller uit. Externe factoren zoals stress, zon en leefstijl zorgen ervoor dat dit proces versnelt.

Rimpels kunnen op verschillende manier behandeld worden. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd om rimpels te verwijderen met lasers en medische peelings. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een rimpelbehandeling met injectables zoals botox of fillers.

Ja, rimpels kunnen terugkomen nadat deze behandeld zijn omdat het een natuurlijk proces is. Wanneer je je huid verzorgt met de juiste anti age producten en regelmatig huidverbeterende (laser)behandelingen ondergaat is de kans kleiner dat rimpels terugkomen.