Er zijn verschillende manieren om je huid te verbeteren afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur of huidprobleem.

Bij ons kun je medische peelings ondergaan die werken tegen rimpels, acne en pigmentvlekken. Wij werken met de beste lasers om de huid weer te verstrakken en zelfs verjongen. En met camouflage producten voor op de korte termijn of we bieden een camouflage behandeling aan als definitieve oplossing.

MEDISCHE PEELINGS

Bij Cosmetique Totale voeren wij veel verschillende peelings uit. Deze peelings variëren van oppervlakkig, midden-diep, tot diep. Voor vrijwel iedere indicatie en huidtype bieden wij verschillende medische peelings aan, met elk zijn eigen unieke voordelen.

Een peeling bestaat uit goede zuren die in de huid werken. Omdat we veel verschillende peelings hebben, kunnen we ook bij mensen met een gevoelige huid deze behandeling uitvoeren. Er is dus altijd wel een geschikte peeling voor een huidtype. Bij het kiezen van een peeling zijn een aantal dingen belangrijk zoals: Waar werkt een peeling in de huidlaag, waar bevindt het ‘huidprobleem’ zich in de huid, wat doet een bepaalt zuur in de huid en met wat voor een huidtype heb ik te maken.

Het huidverbeteringsproces
Twee á vier weken voorafgaand aan de eerste behandeling start je met thuisproducten. Dit is de start van de behandeling en dus ook een belangrijk onderdeel (van de behandeling.)
Hiermee verbeter je de tolerantie en kwaliteit van de huid en wordt de herstelperiode verkort.
Hierna volgen de behandelingen en nazorg: een combinatie van de producten en adviezen.

Medische Peeling

LASER BEHANDELINGEN

Een laserlicht is een ander soort licht dan gewoon zonlicht, doordat het licht gebundeld wordt in één geconcentreerde straal. Dit zorgt ervoor dat je met een laser heel gericht en lokaal kunt werken. De golflengte en de sterkte van het licht bepalen welke delen van de huid behandeld worden.

Een laserbehandeling wordt ingezet voor het behandelen van vele huidproblemen, zoals pigmentvlekken, textuur, fijne lijntjes, grove poriën, rimpels, couperose, acne en littekens. Ook kan een laserbehandeling ingezet worden voor definitieve ontharing of voor het verwijderen van tatoeages.

De keuze voor een correcte en efficiënte laser luistert nauw en is zeer bepalend voor het eindresultaat. Bij het kiezen van de juiste laser letten we op:

  • de behandelindicatie of huidproblematiek die je wilt behandelen
  • de golflente van de laser
  • het vermogen van de laser
  • jouw huidtype 
  • de huidlaag die we willen behandelen

Acne Littekenbehandeling

CAMOUFLAGE BEHANDELING

Een camouflage behandeling kun je opdelen in twee verschillende manieren van therapie;
1) pigmentvlekken, roodheden, littekens of acne permanent verwijderen door middel van een laserbehandeling. Of
2) het corrigeren van roodheden en oneffenheden op korte termijn door middel van crèmes en minerale make-up.

 

Bij houdverbetering door middel van een laser is de behandelperiode vaak langer dan bij huidverbetering door producten. Voor een behandeling met een laser moet je vaker terugkomen, maar het resultaat met enkel producten (crèmes) duurt veel langer. Minerale make-up moet je dagelijks gebruiken. Een laserbehandeling heeft weer hersteltijd nodig, maar dan zie je wel na één behandeling blijvend resultaat. Producten gebruik je daarna ook ter ondersteuning.

 

Daarom kunnen deze twee behandelingen ook goed met elkaar gecombineerd worden. Wanneer je een laserbehandeling start voor het verbeteren van de huid, kun je in de tussentijd camouflerende producten gebruiken tot het

Camouflage Behandeling

COAGULATIE THERAPIE

Coagulatie is het verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. Coaguleren is een techniek waarbij huidoneffenheden worden verwijderd door middel van hitte. Coagulatie therapie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes.
Bij Coagulatie therapie wordt met een klein naaldje oneffenheid aangestipt. De stroom die door het naaldje op de huid komt, zorgt voor verhitting van de eiwitten. Hierdoor blokkeren ze de bloedtoevoer en sterft het vat af.
Deze behandeling kan ingezet worden bij alle huidtypen, is gemakkelijk te verdragen en resultaat is direct zichtbaar.

Coagulatie Therapie

WORDT DE BEHANDELING VERGOED?

Er zijn veel manieren om jouw ideale zelf te zijn. We helpen je daar graag bij. Daarnaast wordt laser ontharen in het gelaat, acne-, pigment- en camouflagetherapie vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Onze huidtherapeuten werken met de beste lasers en medische peelings en zijn erkend door alle zorgverzekeraars.