Wat zijn fibromen en ouderdomswratjes?

  • Fibroompjes (ook wel steelwratjes of wild vlees genoemd) zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze komen meestal  in de hals, onder de oksels, onder de borsten, in de liezen of op het ooglid voor. 
  • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) komen voornamelijk voor bij oudere mensen en ontstaan door het ouder worden van de huid. Qua uiterlijk lijken ouderdomswratten op moedervlekken.

De oplossing voor
fibromen en ouderdomswratjes

Een fibroom is gemakkelijk te verwijderen door onze huidtherapeuten. Het verwijderen van fibromen of ouderdomswratjes doen we door middel van coagulatietherapie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Coagulatie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes.

Boek direct een gratis consult

Fibromen Ouderdomswratjes Verwijderen
Laserontharen Consult

Gratis
consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis consult in te plannen.

Boek jouw gratis consult

Veel gestelde vragen
over fibromen en ouderdomswratjes

Een fibroom wordt ook wel een steelwratje genoemd. Het is opgebouwd uit bindweefsel waarvan het aangroeisel met een klein steeltje aan de huid vast blijft zitten. Het is veel voorkomende (goedaardige) huidaandoening.

Een ouderdomswrat lijkt op een moedervlek. Het is een ruwe, onregelmatige, bruine vlek die geen kwaad kan.

Fibromen en ouderdomswratjes worden behandeld door middel van coagulatie therapie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen.

Nee, een fibroom kan niet uit zichzelf verdwijnen. Hier is een coagulatiebehandeling voor nodig, of je kunt hem laten zitten.