Wat is een medische peeling?

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen.

Een medische peeling wordt ook wel chemische peeling genoemd. Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

Wanneer is een medische peeling veilig?

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub, lysing) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame peeling stoffen veilig zijn voor je huidtype.

Je wordt bij Cosmetique Totale altijd behandeld door een hbo huidtherapeut (huidtherapie is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34). Zij begeleidt je van A tot Z door het behandeltraject en geeft de beste adviezen voor wat je zelf thuis kunt doen om het allerbeste resultaat te bereiken.

Pigmentvlekken Behandelen Medische Peeling

Soorten
medische peelings

 • TCA huid peeling | fijne lijntjes en huidverbetering
  Voor mensen die zichtbare huidverbetering willen, maar ook een korte herstelperiode wensen, is een TCA peeling een optie. De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. De ingrediënten zorgen voor een diepe exfoliatie van de huid, waardoor huidoneffenheden verminderen. Deze TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en kan indicaties zoals rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

 • AHA huid peeling | actieve acne en een onzuivere huid
  Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een glycolzuur peeling of AHA peeling toegepast worden. Deze chemische huid peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en een huidverstopping geen kans maakt. Voor een diepere werking en meer resultaat kan er gekozen worden voor de Jessner peeling. Deze diepe peeling is specifiek geschikt voor alle vormen van acne. Dit door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Salicylzuur en Resorcinezuur hebben een remmende werking op de talgproductie en pakken de acnebacterie aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

 • Mela Peel | pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en melasma

  Voor het behandelen van pigmentvlekken kan er naast laser en IPL ook een medische peeling gebruikt worden. De huidtherapeut kijkt in een gratis consult voor welke behandeling je huid in aanmerking komt.

  Een geschikte behandeling tegen pigmentvlekken is de Mela Peel. Een combinatie van de beste pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten, verbetert indicaties zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.

 • Cosmo Peel Forte | Rimpels en huidveroudering
  De sterke peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% Phenol en 10% Glycolzuur is geschikt voor de aanpak van huidveroudering op de lichte huidtypen (huidtype I en II). Een peeling die zeer diep werkt en veel resultaat geeft op korte termijn. Eén Cosmo Peel Forte is al voldoende om je huid er 5-10 jaar jonger uit te laten zien.

Nazorg
Hoe zie ik er na een peeling uit?

Bij een chemische peeling is het niet alleen belangrijk je huid goed voor te bereiden. Met de juiste nazorg kan je huid veilig herstellen en bescherm je haar goed.

In het gratis consult overleg je met de huidtherapeut wat je wilt verbeteren en welke mate van vervellen acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal niet te vervellen of om een lichte schilfering tot complete vervelling te realiseren. De huid kan gevoelig zijn, er wat rood uitzien en warm aanvoelen.

Huidtherapie Vergoeding Acne

Kosten en vergoeding
medische peeling

Een medische peeling door een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut is er al vanaf €60,- per behandeling. Wat veel mensen niet weten, is dat de behandeling veelal wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt bij ons ook terecht zonder verwijsbrief. Bekijk hier de prijzen voor een medische peeling.

Gratis Consult Huidtherapeut

Gratis consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis consult t.w.v. € 35,- aan. Maak snel een afspraak met één van onze huidtherapeuten voor een vrijblijvend consult op een locatie bij jou in de buurt.

Ja, dat wil ik!