1. EEN GOEDE HUIDVERZORGING BEGINT IN DE AVOND

Overdag komt jouw huid in aanraking met veel vieze stoffen; uitlaatgassen, de bacteriën op je handen, uv-straling, droge lucht, hitte, kou en nog veel meer. Het is belangrijk om dit vuil te verwijderen. Doe je dit niet en gebruik je gelijk een nachtcrème? Dan plak je het vuil als het ware vast aan je huid, waardoor onzuiverheden en acne kan ontstaan. Reinig je huid met de Elementre Micellar Water en met de Elementre Cleansing Gel zodat alle make-up en vuil wordt verwijderd. Met een exfoliator worden de dode huidcellen verwijderd en krijg je een zachte en stralende huid. Gebruik tenslotte een hydraterende crème, zodat jouw huid gedurende de nacht kan herstellen en sterk aan de volgende dag begint.

2. EEN GOEDE NACHTRUST VOOR EEN ZUIVERE HUID

Met te weinig slaap krijg je niet alleen wallen onder je ogen, dit heeft ook effect op je huid. Je huid krijgt namelijk te weinig tijd om zich te herstellen van schade en ontstekingen (acne). ’s Nachts maakt je huid ook collageen aan, wat ervoor zorgt dat je huid er voller uitziet. Bij een tekort aan collageen heb je een gebrek aan volume en elasticiteit en worden fijne lijntjes, rimpels en andere huidveroudering zichtbaar. Wanneer je voldoende slaapt ben je dus niet alleen meer uitgerust, je ziet er ook jonger uit!

3. KIES DE JUISTE REINIGING

Juist ’s nachts verwerkt jouw huid de afvalstoffen van de dag en maakt de huid meer talg aan, wat resulteert in acne. Dit voel je door het vettige laagje op je huid in de ochtend. Daarom is het belangrijk om ook ’s ochtends jouw huid te reinigen; zo begin je de dag met een stralende, schone huid en voorkom je onzuiverheden en puistjes. Op een gereinigde huid kunnen ook de serums en dagcrème beter hun werk doen.  

Huid Reinigen Huidverzorging

4. HYDRATEREN TEGEN HUIDVEROUDERING

Je huidcellen hebben water nodig om te kunnen functioneren. Als ze een tekort aan water hebben, zal je huid trekkerig aanvoelen en gaan schilferen. Ook de elasticiteit wordt minder en de kans bestaat dat huidveroudering optreedt: meer rimpels en fijne lijntjes zullen zichtbaar zijn. Als je huid niet in topconditie is kan deze jou ook niet beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Het is dus belangrijk dat je een goede hydraterende (dag)crème gebruikt die jouw huid gezond houdt, bijvoorbeeld de Elementre Nourishing Cream. De ingrediënten niacinamide en hyaluronzuur zorgen voor de hydratatie van jouw huid.  

5. SMEER JE IN MET ZONNEBRAND

Elke huidspecialist die je het vraagt zal het beamen: dagelijks zonnebrand smeren is de belangrijkste stap in iedere skincare routine. Dus ja, ook in de winter én als het bewolkt is buiten. Naast dat je jouw huid beschermt tegen verbranding, beschermt een goede zonbescherming jouw huid ook tegen huidveroudering zoals rimpels, pigmentvlekken en vormen van huidkanker. Onze huidtherapeuten raden een zonnebrandcrème aan met minstens SPF 30. Onze tip: SunCeutic SPF 50+, deze bevat een minerale filter die zowel in het wit als met een tintje te verkrijgen is. Toch last gekregen van pigmentvlekken door de zon? Laat deze dan behandelen op een locatie bij jou in de buurt.

Belang Van Zonnebrand

6. DRINK VOLDOENDE WATER

Een goede hydratatie van de huid begint met het drinken van voldoende water. Water hydrateert het lichaam en dus ook de huid. Ook speelt water een grote rol bij de zuivering van het lichaam. Onze nieren hebben veel vocht nodig om afvalstoffen af te voeren. Meer water drinken betekent dus meer afvalstoffen kwijtraken. Je zult dit ook merken aan je huid: je krijgt bijvoorbeeld minder snel last van acne en een onzuivere huid. Ook zal de algehele conditie van jouw huid verbeteren als je voldoende water drinkt. Vind je het moeilijk om voldoende water te drinken? Voeg dan water of ijsblokjes toe aan een smoothie! 

7. KIES DE JUISTE VOEDING

Het is tijd voor ontbijt! Voeding en de huid gaan nauw met elkaar samen. Een ontbijt geeft niet alleen jouw lichaam energie om de dag goed te starten, maar ook energie aan jouw huidcellen om jou de rest van de dag te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Kies voor fruit zoals blauwe bessen, deze zitten vol vitamine K en vitamine C en staan bekend als antioxidanten. Ook mango’s en mandarijnen staan bekend om huidverzorgende antioxidanten als bèta-caroteen. Bèta-caroteen wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A en dat is ook erg goed voor je huid! 

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT