Wat is ‘maskne’?

Als je regelmatig een mondmasker draagt, is de kans groot dat jouw huid hierop reageert. Vooral het gedeelte waar het mondkapje je huid bedekt: rondom de mond, neus en kin. Het mondkapje schuurt langs je huid, waardoor deze kan gaan irriteren en rode, droge vlekjes ontstaan. Daarnaast adem en zweet je in het masker, waardoor je poriën sneller verstopt raken. Hierdoor kan het dragen van een mondkapje onzuiverheden en acne veroorzaken. Zo ontstond de term maskne: een samenvoeging van het Engelse woord ‘mask’ en ‘acne’.

Huidverzorging Winter Producten (1)

Hoe kan ik maskne behandelen?

Heb je last van acne door het dragen van een mondkapje? Dan is het van belang om je huid goed te behandelen met de juiste huidverzorgingsproducten. Voor een effectieve thuisbehandeling dienen de producten wel werkstoffen met de juiste werkzame concentraties te bevatten. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij verschillende acne pakketten voor jou samengesteld! Deze pakketten bevatten producten met hoge concentraties glycolzuur, wat zorgt voor een versnelde exfoliatie van je huid. Hierdoor kan talg weer makkelijk naar buiten en worden ophopingen voorkomen. Het gevolg is een stralende, egale en gladde huid! Bekijk hier alle acnepakketten.

Hoe kan ik acne door mondkapje voorkomen?

Om je huid gezond en acnevrij te houden, is het belangrijk om je huid goed te beschermen en te verzorgen wanneer je een mondkapje draagt. Maskne voorkomen doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Reinig je gezicht iedere dag, het liefst nadat je je mondkapje afzet. Zo kan je huid weer ademen en verwijder je bacteriën en ophopingen van talg. Een goede reiniger voor dagelijks gebruik is de Advanced Cleanser.
  2. Draag geen make-up/foundation onder je mondmasker. Dit verstopt de poriën.
  3. Exfolieer de huid meerdere keren per week met een exfoliant op basis van glycolzuur of salicylzuur. Hiervoor raden wij de Foamer 15 aan. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor de Foamer 5. Alles over exfoliëren lees je hier.
  4.  Gebruik een hydraterende dagcrème. Deze zorgt ervoor dat de poriën niet verstopt raken. Een dagcrème zoals de Hyal Ceutic of de C25 Cream zijn geschikt om dagelijks te gebruiken.
  5. Ook ’s nachts kun je je huid laten herstellen. Gebruik een retinol serum. Vitamine A in retinol is een super middel tegen acne. Let op: als je begint met het smeren van retinol, doe dit dan niet iedere dag. Drie keer per week is voldoende.
  6.  Vervang je mondkapje regelmatig, vooral als je veel praat of zweet. Heb je een herbruikbaar mondmasker? Was deze na iedere draagbeurt op 60 graden (zonder wasverzachter).
  7.  Misschien wel de beste tip tegen acne: Drink veel water en eet gezond. Dit vormt de basis voor een gezonde en stralende huid!

Header Vijf Tips Voor Een Stralende Huid In De Winter

Gratis persoonlijk huidadvies

Heb je last van huidirritatie door het dragen van een mondmasker? We helpen je graag! Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk huidadvies. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult bekijkt de huidtherapeut jouw huid en geeft ze persoonlijk huid- en/of productadvies. Ook kun je al je vragen stellen over maskne of andere huidproblemen. Doordat wij meer dan 200 locaties verdeeld door het land hebben, zit er altijd wel een locatie bij jou in de buurt! Plan nu makkelijk en snel online jouw consult in.

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT