Wat is retinol?

Retinoïden is een verzamelnaam voor de verschillende soorten vitamine A. De twee bekendste soorten zijn vitamine A zijn tretinoïne en retinol. Vitamine A staat bekend om zijn positieve werking op onze celdeling. Naarmate we ouder worden vertraagd onze celdeling waardoor onze huid langzaam veroudert. Retinol heeft de kracht om de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren. Zo wordt ook de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Dit zijn de eiwitten in onze huid die voor stevigheid en elasticiteit zorgen. Daarnaast zorgt het ervoor dat fibroblasten, de cel die verantwoordelijk is voor het aanmaken van collageen en elastine, minder snel afbreken. Het resultaat is dus een stevige, gladde, gezonde en glanzende huid. Maar voordat je naar de drogist rent, moet je een paar belangrijke aspecten van retinol kennen.

Hoe werkt retinol?

Tretinoïne is de sterkste vorm van vitamine A en is daarom alleen op recept te verkrijgen. Het nadeel van tretinoïne is namelijk dat er huidirritatie kan ontstaan door de sterkte van het middel. Retinol is iets minder agressief maar heeft nagenoeg dezelfde werking, waardoor het zo geschikt is voor cosmeceuticals. Maar hoe komt retinol op de juiste plek in jouw huid, waar die zijn werking af kan geven?

Retinol is een instabiel ingrediënt. Dit betekent dat de werking snel verloren gaat wanneer het in contact komt met zuurstof of met licht. Bij Cosmetique Totale maken we daarom alleen gebruik van producten die een dichte verpakking hebben en werkt met een pompje. Op deze manier kan er geen licht en lucht bij het product komen en blijft de retinol werkzaam. Daarnaast is het percentage retinol van belang en moet het zodanig verwerkt zijn in de crème, dat de huid in staat is de retinol op te nemen. Een hele techniek voor het produceren van een werkzaam retinol product dus!

Hoe gebruik ik retinol?

Voordat de huid retinol het beste op kan nemen, moet de huid eerst een soort retinoïde receptoren aanmaken. Deze zijn van nature aanwezig in de huid en zorgen ervoor dat retinol zijn werk kan doen. We raden daarom aan de huid langzaam en gecontroleerd te laten wennen aan retinol.

  • Bouw de tolerantie langzaam op door de retinol per week op te bouwen. Begin met 1x per week, daarna 2x per week, daarna 3x per week en uiteindelijk dagelijks.
  • Gebruik retinol ’s nachts omdat de werking van retinol sneller verloren gaat in daglicht.
  • Gebruik overdag altijd een zonbescherming met minimaal SPF 30 om de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon.
  • Vermijd het gebruik van andere zuren, tenzij een huidtherapeut hier een passend advies over gegeven heeft.

Voordelen

  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Houdt de huid stevig en elastisch
  • Vermindert pigmentvlekken
  • Vermindert acne klachten

Bij Cosmetique Totale beschikken we over een breed scala aan retinol producten. Vraag jouw huidtherapeut welk product voor jou geschikt is. 

Retinol
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT