Wat is een medische peeling?

Een medische peeling is een behandeling die wij vaak doen om de huidstructuur te verbeteren. Deze peeling wordt ook wel een chemische peeling genoemd, omdat er een chemische zuur in de peeling verwerkt zit die niet schadelijk is voor de huid. Een medische peeling dringt dieper in de huid door dan een normale scrub. De werkzame stoffen zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag sneller verschilfert, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat.

Er zijn verschillende soorten medische peelings, met verschillende soorten zuren. Dit zodat wij op verschillende dieptes in de huidlagen kunnen werken en verschillende problemen (zoals, (ance) littekens, pigmentvlekken of huidverbetering (fijne lijntjes)) kunnen aanpakken. Wij hebben oppervlakkige peelings en middeldiepe peelings, het verschil in deze peelings zit hem in de zuren. Zo zijn de oppervlakkige peelings op basis van AHA (fruitzuur) en BHA (beta-hydroxyzuur) en de middeldiepe peelings op basis van TCA (trichloorazijnzuur).

WAT GEBEURT ER MET JE HUID TIJDENS EEN PEELING?

Om de peeling zo goed mogelijk zijn werk te laten doen is het van belang om de huid goed voor te bereiden op de peeling. Wij raden je aan om 1 à 2 weken voor de behandeling je huid elke dag te reinigen met een foamer met glycolzuur erin. Het glycolzuur in de foamer  verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, waardoor de peeling beter zijn werk kan doen.

Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd zijn er verschillende soorten medische peelings. Iedere huid is anders en zal dus ook anders reageren op één van onze peelings. Voorafgaand aan de behandeling bespreken wij om welke peeling het gaat, de diepte en wat de hersteltijd is. Omdat een peeling vol met werkstoffen en zuren zit, kan het voorkomen dat je een paar minuten lang jeuk, prikkeling, warmte of een bijtend gevoel ervaart. De werkstoffen dringen de huid binnen en zorgen ervoor dat het afschilferingsproces van de dode huidcellen versneld wordt. Hierdoor kan het zijn dat je na een peeling gaat vervellen, dit hoeft niet! Na de behandeling kan de huid rood aanzien en warm voelen. De bovenste huidlaag is dunner gemaakt, de oneffenheden verdwijnen en de huid ziet er zichtbaar beter uit na een peeling!

Juist omdat de huidlaag dunner is na een peeling adviseren onze huidtherapeuten om na elke medische peeling een goede hydraterende dagcrème en een goede zonnefactor te gebruiken.

Wanneer kan je een medische peeling (niet) ondergaan?

Iedereen kan een peeling ondergaan. Een peeling is geschikt voor het behandelen van acne, (acne) littekens, pigmentvlekken, huidverbetering (fijne lijntjes), ouderdomsvlekken, melasma, maar ook als jouw huid een oppepper nodig heeft. Wij hebben voor ieder huidtype en huidskleur een geschikte peeling.

Tot slot is het wel belangrijk om te weten dat je voordat je een medische peeling ondergaat niet zongebruind mag zijn. Wij raden aan om 3-6 weken voor de behandeling geen gebruik te maken van de zonnebank of tanningsspray. Ook is het goed om te weten dat je tot 4 weken voor de behandeling geen andere (diepe) behandelingen op de huid gehad mag hebben.

In speciale gevallen mag je geen medische peeling ondergaan, dat heeft te maken met contra-indicaties. Bij een medische peeling gelden de volgende contra indicaties:

  • Tijdens zwangerschap
  • Bij gebruik van vitamine A-zuur (isotretinoïne/roaccutane)
  • Bij keloïd litteken vorming
  • Bestraling
  • Interne defibrillator
  • Pacemaker
  • Actieve herpes simplexvirus (koortslip) op het te behandelen gebied
  • Als je insulineafhankelijke diabetes hebt i.c.m. een slechte wondgenezing

TIP! Bekijk onze video over de zomer peeling, deze peeling mag het hele jaar door!

Wanneer Kan Je Een Medische Behandeling Ondergaan Acne
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT