Wat is Retinol?

Retinol is een vorm van vitamine A die steeds meer wordt toegepast in cosmeceuticals. Het is veelvuldig en onomstotelijk bewezen dat toevoegen van vitamine A in de huidverzorgingsroutine een huidverjongende werking heeft en acne verminderd.

Er zijn verschillende vormen van vitamine A, waarvan retinol de bekendste vorm is. Retinol is vrij verkrijgbaar in de cosmetische branche. Tretinoïne is een andere bekende vorm van vitamine A. Deze vorm is echter alleen op recept verkrijgbaar.

Wat doet Retinol?

Retinol verbetert de structuur van de huid. Acne, fijne lijntjes, rimpels, volumeverlies en pigmentvlekken nemen af in aantal en intensiteit. Hierdoor vertoont de huid een egaler en gezonder beeld. Deze verbetering van de huid wordt veroorzaakt doordat zowel de celdeling in de huid wordt gestimuleerd, als de collageen- en elastineproductie. Collageen en elastine geven de huid volume en elasticiteit.

Hoe gebruik ik Retinol?

Bij het gebruik van retinol is het zeer belangrijk om de huid aan de stof te laten wennen. Wanneer er te vaak of met een te hoge concentratie wordt gestart, is er kans op huidirritaties zoals droogheid, schilfering, roodheid of branderigheid.

Start met de Revitalizing Serum van Elementre, het Activ Retinol 0.5 serum van Dermaceutic of kies bij een zeer gevoelige huid voor het Retinol (ag) serum van Renophase. Gebruik het product altijd in de avond en begin met twee tot drie avonden per week. Bouw dit op tot het punt waarop het dagelijks gebruikt kan worden zonder enkele irritatie. Indien dit goed gaat kan er eventueel worden overgestapt naar een hogere concentratie retinol, zoals het Activ Retinol 1.0 serum van Dermaceutic.

 

Tijdens het gebruik van retinol is het belangrijk om de huid te hydrateren en dient er altijd een hoge zonnebeschermingsfactor gebruikt te worden na het aanbrengen van de dagverzorging. Dit is noodzakelijk aangezien de bovenste huidlaag dunner wordt door het gebruik van vitamine A en daardoor gevoeliger is voor de zon.

Lees ook: Het belang van een goede zonnebrandcrème

Retinol

Contra-indicaties

Een teveel aan vitamine A kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Hoewel bij het gebruik van retinol in cosmeceuticals het percentage wat in de bloedbaan terecht komt nihil of zelfs niet aantoonbaar is, raden wij het uit voorzorg af om retinol te gebruiken tijdens de zwangerschap of lactatieperiode.  

Benieuwd of Retinol ook voor jou geschikt is? Maak dan nu een afspraak met een van onze huidtherapeuten voor een gratis eerste consult of bel naar 085 - 9022080

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT