Overmatig zweten oksels

Zweten doen we allemaal en het is dan ook een heel normaal verschijnsel. Doordat we transpireren verliezen we warmte en houden daarmee onze lichaamstemperatuur op peil. Sommige mensen hebben echter last van overmatig transpireren, dit wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Vaak is dit een probleem onder de oksels, maar ook overmatig zweten op de handpalmen en onder de voeten is een bekend probleem. Continue natte plekken onder je oksels, rare geurtjes of zweterige handen en/of voeten kunnen je dagelijks leven flink beïnvloeden. We horen vaak dat dit cliënten onzeker maakt en zij al talloze middelen geprobeerd hebben om minder te zweten. Diverse soorten deodorant, het dragen van okselpads of dubbele lagen T-shirts zijn zomaar een paar voorbeelden. Vaak leiden deze middelen niet tot een oplossing voor het zweten en de zweetgeur maar geven ze op den duur vooral irritatie en/of jeuk. Gelukkig haalt een botoxbehandeling in de oksels zowel de transpiratie als de geur voor lange tijd weg.

Hoe werkt botox in oksels?

Botuline toxine, ook wel botox genoemd, kennen de meeste mensen als een anti-rimpel behandeling, maar het werkt ook zeer goed bij overmatige transpiratie. Botulinetoxine is een uit de natuur verkregen eiwit en zorgt ervoor dat de zweetklieren tijdelijk inactief worden gemaakt. Botox Dry wordt met een klein naaldje in de huid geïnjecteerd. Hierdoor wordt het signaal vanuit de zenuw naar de zweetklieren geblokkeerd waardoor deze tijdelijk geen zweet meer produceren. Zweet oksels zijn dus na een botox behandeling verleden tijd!

Botox Oksels Tegen Zweten

Hoe gaat een botox behandeling in zijn werk?

Tijdens het gratis consult bij Cosmetique Totale worden jouw wensen en verwachtingen besproken. De cosmetisch arts bepaalt op basis daarvan samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Hierbij krijg je informatie over de behandeling en de voor- en nazorg. Je krijgt eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je om de behandeling te willen doen, dan wordt het te behandelen gebied ontsmet en wordt met een klein naaldje de juiste dosering botox verdeeld over jouw twee oksels.

Onze City Clinics artsen

City Clinics behoort sinds 1 mei tot de Cosmetique Totale Group, en hier zijn we trots op! Met deze overname breiden wij ons team uit met meer dan 60 artsen en kunnen wij op 27 locaties hoogwaardige behandelingen aanbieden op het gebied van injectables, botox en fillers. 

Bij City Clinics heeft kwaliteit, veiligheid en service altijd voorop gestaan. Dit loopt naadloos over in onze dienstverlening. Wij zijn daarom erg enthousiast over de mogelijkheden die deze overname ons biedt om ons aanbod aan jou verder te verbeteren en uit te breiden.

Om dit heugelijke feit te vieren kun je nu profiteren van heel voordelige tarieven! Bekijk hier onze prijslijst.

Over City Clinics Injectables

Wanneer en hoe lang resultaat met botulinetoxine?

Na 2 tot 3 weken is de werking van de botox optimaal, ongeveer 80-100% van de oksels blijft na de behandeling droog. Botulinetoxine werkt ongeveer 6 tot 12 maanden, dus het effect is niet blijvend. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam de hyperhidrosis behandeling zo’n twee en in het begin soms drie keer per jaar te herhalen.

Waar moet ik rekening mee houden voorafgaand aan de behandeling?

  • Kom met schoon gewassen oksels, handen en of voeten
  • Zorg dat het te behandelen gebied twee dagen van tevoren geschoren is
  • Bij behandeling van de voetzolen en/of handpalmen: kom 30 minuten voorafgaand aan je afspraak zodat het te behandelen gebied vooraf kan worden ingesmeerd met een verdovende crème. De verdoving is optimaal na 20 minuten.

Een behandeling met botulinetoxine heeft over het algemeen weinig complicaties, gevaren of risico’s. De belangrijkste risico’s zijn roodheid, gevoeligheid, pijn, bloeduitstorting, zwelling, infectie van de behandelde huid. Over het algemeen treden deze reacties niet op en als ze wel optreden zijn ze gering en van tijdelijke aard. Allergische reacties zijn zeldzaam.   Ongeveer 1% van de bevolking heeft antistoffen tegen botulinetoxine, hierdoor heeft bij hen de behandeling nauwelijks tot geen effect.

Cliënten die niet behandeld mogen worden met botulinetoxine:

  • Cliënten die zwanger zijn
  • Cliënten die borstvoeding geven
  • Cliënten met een zenuw- of spieraandoening

Ervaring botox behandeling tegen zweten

Sophie: "Van jongs af aan heb ik te maken met overmatig transpireren van de oksels. Transpiratie is een natuurlijk proces van het lichaam maar ik merkte dat ik er net wat sneller en meer last van had dan anderen. Dit merkte ik voornamelijk doordat ik in ‘rust’ al last had van transpiratie. Het had veel invloed op mijn leven, ik zocht er kleding op uit, zorgde dat ik altijd een extra shirt mee had, en ging nergens naartoe zonder deodorant. Alle middelen die op de markt zijn voor overmatig transpireren heb ik wel getest en gebruikt maar allemaal hielp het niet. De laatste optie voor mij was botox.

Recent mocht ik een botoxbehandeling ondergaan bij dokter Jade. Ik vond het best spannend want je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren. Ik ben onwijs op mijn gemak gesteld en alles is duidelijk besproken voordat we aan de behandeling begonnen. De behandeling zelf viel heel erg mee: sommige plekjes waren iets gevoeliger dan andere, maar het was een zeer prettige ervaring. Ik ben nu een week verder en ik kan met grote vreugde vertellen dat ik niet meer transpireer! Vanaf dag vier had ik nergens last meer van. Ik draag T-shirts nu vaker dan een middag, ik durf alles weer te dragen en het mooist van alles: ik behoud dit gevoel zeker drie à vier maanden! Ik ben enorm tevreden en ik raad iedereen aan die er last van heeft om een afspraak te maken bij de artsen van Cosmetique Totale!"

BOEK EEN BEHANDELING
bij onze City Clinics artsen

Wil jij jouw natuurlijke schoonheid verbeteren en een jeugdige uitstraling behouden? Boek dan nu een injectables behandeling! Ons ervaren team van City Clinics artsen staan klaar om jouw wensen te vervullen. Plan hieronder jouw gratis intakegesprek of boek direct een (vervolg)behandeling.

Injectables behandeling boeken Gratis intakegesprek

City Clinics Cosmetique Totale Cosmetisch Arts
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT