Chirurgische facelift

De chirurgische facelift, ook wel de klassieke facelift genoemd, wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Deze maakt een incisie bij de huid rond de oren om vervolgens de huid strak naar achter en naar boven te trekken. Hierbij wordt de huid en het onderhuids weefsel gelift. Deze behandeling behoort tot de mogelijkheden als de huid met de jaren erg slap is geworden en is gaan hangen. Maar je leest het al, met een chirurgische facelift wordt alleen de huid strakker getrokken maar wordt het volumeverlies dat onder de huid is opgetreden niet aangevuld. Een gezicht met wat vulling op de juiste plek komt in het algemeen vriendelijker en jeugdiger over dan een ‘leeg’ gezicht. Hierdoor begint de klassieke facelift steeds minder populair te worden en maakt het plaats voor andere, betere alternatieve opties.

De behandeling
De chirurgische facelift vindt plaats onder narcose en na de operatie blijf je één dag in de kliniek. Het gezicht en ook de hals zullen tot ongeveer twee weken zichtbaar gezwollen zijn. Een tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Het eindresultaat is na een aantal weken na de operatie zichtbaar. Het volledige genezingsproces van de littekens duurt één tot anderhalf jaar. Mogelijke complicaties, naast die van de narcose, zijn zwellingen, bloedingen en infecties. Het resultaat is onveranderbaar.

Liquid facelift

De liquid facelift is een facelift zonder operatie. Er wordt dus niet gesneden. In plaats van op de operatiekamer kan de cosmetisch arts in een gewone behandelkamer met een dunne naald een combinatie van hyaluronzuurfillers aanbrengen in en onder de huid. Voorafgaand aan de behandeling maakt de arts een analyse van de huid in het gezicht en bepaalt hij/zij waar de hyaluronzuurfillers het volume mooi zouden kunnen herstellen.

De behandeling
De liquid facelift is dus zonder operatieve ingreep en kan in een keer worden uitgevoerd maar wordt vaker in bijvoorbeeld drie verschillende behandelingen uitgevoerd. Bij een liquid facelift behandelt de cosmetisch arts verschillende zones in het gezicht en focust zich op ontspanning van overmatige mimiek, volumeherstel en contourverbetering en op de vermindering van fijne lijntjes middels collageenstimulatie met injecties. Het eindresultaat is zichtbaar vanaf vier weken na de laatste behandeling. Het resultaat houdt langere tijd aan, soms wel jaren, maar dit is ook afhankelijk van het huidtype en de leefstijl. Vaak wordt er een kleinere touch up gedaan na een jaar. Omdat er in tegenstelling tot de chirurgische facelift niet in de huid wordt gesneden, is er nauwelijks sprake van hersteltijd. De huid kan door de kleine prikjes met de naald wat gezwollen en rood zijn, maar dit verdwijnt ook vrij snel weer waardoor de dagelijkse bezigheden niet onderbroken hoeven te worden.

BOEK EEN BEHANDELING
bij onze City Clinics artsen

Wil jij jouw natuurlijke schoonheid verbeteren en een jeugdige uitstraling behouden? Boek dan nu een injectables behandeling! Ons ervaren team van City Clinics artsen staan klaar om jouw wensen te vervullen. Plan hieronder jouw gratis intakegesprek of boek direct een (vervolg)behandeling.

Injectables behandeling boeken Gratis intakegesprek

City Clinics Cosmetique Totale Cosmetisch Arts
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT