Waarom is dagelijks make-up verwijderen zo belangrijk?

Ongeveer 60% van wat we op de huid aanbrengen wordt ook door onze huid opgenomen. Veel make-up bevat bijvoorbeeld als hoofdingrediënt Talk. Dit ingrediënt zorgt vaak voor vulling en binding van het product. Echter is een nadeel van deze hoofd substantie dat het onze poriën doet verstoppen waardoor de kans op onzuiverheden wordt vergroot. Bovendien kan het de huid irriteren en absorbeert het vocht waardoor onze huid sneller uitdroogt. Ook andere stoffen in make-up kunnen de huid sterk irriteren indien het niet goed verwijdert wordt. Deze stoffen mengen zich gedurende de dag met zweet of talg of weerstanden van buitenaf zoals stof en uitlaatgassen. Dit willen we natuurlijk helemaal niet hebben!

 

Make Up Verwijderen Belangrijk

Hoe kun je het beste je gezicht reinigen?

Het is dus heel belangrijk om al je make-up iedere avond goed te verwijderen en de huid goed te reinigen. Kies voor een make-up remover die zacht en vriendelijk is voor de huid. Voor het verwijderen van de make-up en het reinigen van de huid raden wij de Dermaceutic Advanced Cleanser aan, die geschikt is voor ieder huidtype. De cleanser bevat onder andere xylitol en ureum die de huid gehydrateerd houden. Ook bevat het zink, waardoor het product een antimicrobiële werking heeft waardoor overtollig talg wordt gereduceerd. En glycerine die bovendien de huid hydrateert en de huidbarrière versterkt.

Kies je voor een product dat je moet mengen met water? Gebruik dan niet al te heet water. Dit kan de huid uitdrogen. Na het verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid kun je de huid het best afdrogen met een handdoek door de huid droog te deppen en niet te wrijven. Sommige producten zijn bijvoorbeeld enkel geschikt om oogmake-up zoals mascara mee te verwijderen, maar niet om de rest van de make-up mee te verwijderen. Andere make-up removers zijn bedoeld voor bepaalde huidtypes. Kijk hier goed naar! Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt is het niet aan te raden de huid te reinigen met producten op oliebasis. Ook zijn sommige ingrediënten beter om te vermijden. Alcohol en geur- en kleurstoffen kunnen bijvoorbeeld erg agressief zijn voor de huid.

Na het verwijderen van je make-up kun je nog een extra stap toevoegen aan het reinigen van je huid door deze te exfoliëren.

Welke make-up is wél goed voor de huid?

Naast het verwijderen van de make-up is het ook belangrijk om te kijken naar wat voor make-up we eigenlijk gebruiken. Ongeveer 60% van wat wij op onze huid aanbrengen wordt ook daadwerkelijk opgenomen door de huid. Je kunt je dus voorstellen dat ook make-up in onze huid trekt en sneller huidproblemen kan geven en onze poriën verstopt. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer huidvriendelijke make-up producten, namelijk minerale make-up producten. Minerale make-up producten zijn vrij van talk, geur- en kleurstoffen, synthetische parfum, minerale oliën, uitdrogende alcohol en andere agressieve chemische ingrediënten. Wanneer je voor minerale make-up kiest, legt de make-up een beschermend laagje aan op de huid. Minerale make-up trekt niet in de huid en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. De producten van Colorescience zijn minerale make-up producten die bovendien de huid beschermen tegen uv-A en uv-B straling met een Sun Protection Factor. De producten bevatten mineralen die een aanvulling zijn op je dagelijkse huidverzorging. Ben je benieuwd naar de producten van Colorescience? Bespreek samen met de huidtherapeut wat het beste past bij jouw huid!

Wist je dat...

  • Ook als je geen make-up op hebt, het nog steeds heel belangrijk is om de huid iedere dag goed te reinigen? Hierdoor wordt ook ander vet en vuil van de huid verwijderd en wordt overtollig talg gereduceerd.
  • Ook in je make-up kwasten en sponsen veel bacteriën zich ophopen? Deze kwasten en sponsen gebruiken we bijna dagelijks en raken dus dagelijks onze huid aan! Vergeet ze dus niet te reinigen! Schaf hier bijvoorbeeld een goede kwastenreiniger voor aan en gebruik deze eenmaal per week.

Colorescience Cosmetique Totale
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT