Wat is het verschil in opleiding?

Een dermatoloog heeft een zesjarige universitaire artsenstudie gedaan, gevolgd door een vijfjarige specialisatie tot dermatoloog. Deze titel is beschermd. Een huidtherapeut heeft een vierjarige bachelor HBO Huidtherapie afgerond. Vaak is de vooropleiding sluitend op deze studie, bijvoorbeeld een MBO doktersassistente of schoonheidsspecialiste opleiding. De titel huidtherapeut is ook een beschermde titel. Bij Cosmetique Totale werken wij uitsluitend met HBO opgeleide huidtherapeuten. Een schoonheidsspecialist heeft een driejarige niveau 3 of 4 MBO opleiding gevolgd. Een ander verschil is dat deze titel niet beschermd is.

Wet BIG

Artsen mogen voorbehouden handelingen verrichten. Voorbehouden handelingen zijn handelingen die, als een ondeskundige ze zou uitvoeren, onaanvaardbare risico’s met zich meebrengen voor de patiënt. Daarom mogen alleen artsen en andere bevoegde zorgverleners deze handelingen zelfstandig indiceren en verrichten. Dit is vastgesteld in de wet BIG onder artikel 3. Een dermatoloog mag bijvoorbeeld operatieve ingrepen uitvoeren zoals verdachte moedervlekken wegsnijden en medicatie voorschrijven. Je kunt een dermatoloog alleen bezoeken op doorverwijzing van je huisarts.

Huidtherapeuten vallen ook onder de wet BIG onder artikel 34. Huidtherapeuten zijn direct toegankelijk (er is dus geen doorverwijzing van de huisarts nodig). Tevens worden patiënten met een medische indicatie vaak wel doorverwezen vanuit de huisarts of dermatoloog. Huidspecialisten of schoonheidsspecialisten vallen ook niet onder de wet BIG. Wel staan gediplomeerde specialistes ook ingeschreven bij de beroepsvereniging ANBOS.

Zegt een titel of opleiding nu iets over de kwaliteit of kunde van een behandelaar?

Nee, het zegt iets over de medische kennis van de behandelaar. Binnen het vak is het daarnaast belangrijk welke specialisatie een behandelaar heeft. Het vakgebied van ons grootste orgaan (de huid) is namelijk zo breed dat dermatologen zich bijvoorbeeld specialiseren op een bepaald gebied zoals: huidkanker, geslachtsziekten, oedeem of hydradenitis. Het verschil is dat huidtherapeuten ook kunnen kiezen voor medische of cosmetische kant of een combinatie hiervan. Na de opleiding kiezen de huidtherapeuten ervoor om zich verder te specialiseren. Schoonheidsspecialisten doen dit ook regelmatig door bijvoorbeeld extra trainingen en cursussen te volgen.

Opleiding Over Kwaliteit Of Kunde Van Een Behandelaar (1)

Waarom kies je voor een huidtherapeut van Cosmetique Totale?

Alle behandelaars van Cosmetique Totale zijn HBO geschoolde huidtherapeuten met ook een registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici en een lidmaatschap van de beroepsvereniging NvH. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en verwijderen van: acne(littekens), overbeharing, tatoeages, couperose, pigmentvlekken, schimmelnagels en rimpels. Wij werken met de beste medische lasers die FDA gekeurd zijn.
Naast de reguliere nascholingen en congressen worden de huidtherapeuten ook intern geschoold om de meest effectieve behandelingen met de nieuwste innovatieve laserapparatuur en chemische peelings in te kunnen zetten. Hierbij wordt ook altijd vooraf een uitgebreide vrijblijvende intake gedaan waarbij een persoonlijk plan wordt gemaakt op uw hulpvraag of huidwens. Hoge kwaliteit met persoonlijke aandacht en begeleiding staat hierbij voorop.

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT