Het ziet er niet mooi uit doordat de nagel dikker en geel wordt. Misschien begint het bij één nagel, maar de infectie kan zich verspreiden naar omliggende nagels. Je kunt ook andere mensen besmetten. Daarom is het belangrijk om kalknagels meteen te behandelen wanneer je symptomen ziet.

Gratis consult
Kalknagelbehandeling

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan voor een kalknagellaserbehandeling t.w.v. € 35,-. Via onderstaande knop is het heel eenvoudig om zelf een gratis consult in te plannen.

Gratis consult

Kalknagels komen door schimmels
in zwembaden, kleedruimtes en douches

Kalknagels wordt veroorzaakt door drie type schimmels. Teennagels zijn een perfecte plek voor deze schimmels. Ze zijn aanwezig in zwembaden, kleedruimtes, douches en andere vochtige plaatsen. Chronische ziekten zoals diabetes, slechte bloedsomloop, immuundeficiëntie ziekte of overmatig transpireren vergroten de kans op het ontwikkelen van de schimmel.

Schimmelnagels Verwijderen Cosmetique Totale

Feit en fabel over kalknagels:

Fabel:

  • Alleen mannen hebben last van kalknagels.
    Dit klopt niet. Kalknagels is een vaak voorkomend probleem en komt bij zowel mannen als vrouwen vaak voor.

 

  • Kalknagels verdwijnen weer vanzelf.
    Kalknagels verdwijnen niet vanzelf en je kunt complicaties krijgen als je het niet behandeld. Het kan pijnlijk zijn, permanente schade aan de nagels veroorzaken of je nagel groeit in. Dit komt omdat de nagel dikker wordt en vervormd. Een ingegroeide nagel kan geïnfecteerd raken, met alle gevolgen van dien.

 

  • Kalknagels krijg je alleen als je onhygiënisch bent.
    Kalknagels kun je oplopen wanneer je weerstand laag is. En heeft dus niets met hygiëne te maken. De schimmel zult je daarna altijd bij je dragen.

 

  • Azijn werkt tegen kalknagels.
    Niet helemaal waar. Azijn is van nature zuur. Wanneer je je voeten weekt in een bad van azijn trekt het zuur in de nagels, echter leeft de schimmel onder de nagel. De nagel is het ‘voedsel’ van de schimmel. Aangezien schimmels een zure omgeving niet prettig vinden, zal de schimmel de nagel minder aantasten. Maar de schimmel blijft aanwezig. Zodra je stopt met het behandelen met azijn zal de schimmel de nagel direct weer aantasten.

Feit:

  • Kalknagels zijn besmettelijk.
    Schimmelnagels zijn besmettelijk: je kunt het van iemand anders krijgen en aan iemand anders doorgeven.

 

  • Nagels die besmet zijn verkleuren.
    Dit klopt. Kalknagels worden geel of bruin van kleur. Maar ook ongekleurde nagels kunnen de schimmel bevatten, dus blijf goed opletten als je klachten hebt!

 

  • Als je niets doet, kun je je nagel verliezen.
    Na een tijdje kunnen je nagels afbrokkelen of kun je zelfs je hele teennagel verliezen. Wacht dus niet met een behandeling.

 

  • Crèmes werken alleen aan de oppervlakte van je nagel en werken niet tegen de schimmel.
    Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen.
    Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie die wel tot diep in de nagel zijn werk doen.

Wat kan ik doen
tegen kalknagels?

Dit kun je eraan doen om te proberen de schimmel te voorkomen:

  • Was jouw voeten zonder zeep. Als je toch een keer zeep of shampoo gebruikt, spoel het goed af.
  • Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.
  • Draag elke dag schone katoenen sokken.
  • Draag schoenen die genoeg lucht doorlaten, zoals sandalen. Of schoenen van linnen of leer. Draag liever geen gesloten schoenen van rubber of plastic.
  • Draag uw eigen slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen, zoals in doucheruimtes en zwembaden.

Wanneer je toch kalknagels hebt opgelopen, helpen wij je ervan af met een schimmelnagelbehandeling. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om er vanaf te komen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal aangedane nagels. De behandeling zelf duurt maar een paar minuten. We geven uitgebreid thuisadvies mee en ondersteunen je nog met producten.

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT