Laserontharen
in de zomer

‘Kan ik in de zomermaanden ook gewoon langskomen voor mijn laser ontharing behandeling?’ We horen het je bijna denken, maar in de meeste gevallen kan dat gewoon. In het verleden was het behandelen van een zongebruinde huid niet altijd mogelijk. Doordat wij bij Cosmetique Totale gebruik maken van de nieuwste en meest efficiënte lasers kunnen behandelingen in de zomerperiode bijna altijd wel gewoon doorgaan. Onze lasers zijn geschikt voor ieder huidtype en huidskleur. Dit betekent dat we dus ook een zongebruinde of donkere huid veilig kunnen behandelen. Wel adviseren wij je om de week voorafgaand aan je behandeling de zon (of zonnebank) niet actief op te zoeken, zodat je huid wel wat rust en hersteltijd heeft om de laserbehandeling te kunnen ondergaan.

Medische peeling
in de zomer

Een peeling in de zomer? Ook dat is mogelijk! Een huidtherapeutische zomerpeeling is een speciale peeling die in tegenstelling tot een traditionele medische peeling de bovenste huidlaag niet afschilfert. Door de sterke antioxidanten in de peeling wordt de huid juist gestabiliseerd en versterkt, waardoor het ontstaan van pigmentvlekken en huidveroudering wordt tegengegaan. Het resultaat is een gezonde huid, die mooier en egaler kleurt in de zon. Deze behandeling is mogelijk voor ieder huidtype.

Peeling In De Zomer

Acnebehandeling
ook in de zomer

Acne behandelingen voor je gezicht of rug: ook nu! In de zomer wordt de huid wat dikker door de zon. Op deze verdikte laag bevinden zich meer dode huidcellen en heb je een grotere kans dat talg zich ophoopt onder de huid. Hierdoor ontstaan (onderhuidse) ontstekingen zul je meer last krijgen van acne. Het is van belang om acne juist in de zomer onder controle te houden door middel van medische peelings en het gebruik van de juiste thuisproducten.

Tatoeage laseren
in de zomer

Is het mogelijk om een tatoeage te laten laseren in de zomer? Ja zeker! Het is hierbij wel van belang dat de te behandelen huid niet zongebruind is. Wil je langskomen voor een tattoo laserbehandeling in de zomer en kun je de zon niet vermijden? Plak of dek de tattoo dan af, bijvoorbeeld met een pleister, verbandje of een kledingstuk. Ook na de laserbehandeling kun je het beste de zon even 1 tot 2 weken vermijden. De huidtherapeut zal jou hierover goed informeren tijdens het consult of de behandeling.

Camouflage therapie
ook geschikt voor de zomer

Camouflagetherapie wordt vaak vergoed door zorgverzekeraars. Logisch natuurlijk dat jij ook juist in de zomer op zoek bent naar een goede camouflage die de poriën niet verstopt én een goede bescherming biedt tegen schadelijke uv-straling. Onze huidtherapeuten geven je hier graag persoonlijk (product)advies over. Ook zoeken we graag voor je uit of jij recht hebt op een vergoeding.

Camouflage Behandeling

Pigmentvlekken en couperose behandelen
in de zomer

Bij het behandelen van pigmentvlekken en couperose met laser of IPL is het belangrijk dat er voldoende contrast zit tussen de huid en de pigmentvlek of vaatjes. Wanneer je zongebruind bent, wordt het verschil in kleur kleiner en dat maakt de behandeling minder effectief. Om deze reden voeren wij meestal geen pigmentbehandelingen met laser uit in de zomer en stellen wij dit uit naar het najaar. Uiteraard hebben wij wel peelings die geschikt zijn voor de zomer, zodat jij jouw pigmentvlekken wel onder controle kunt houden. En het belangrijkste advies hierbij is: smeren, smeren, smeren! Voorkom dat pigmentvlekken ontstaan of verergeren met de juiste zonbescherming (bijvoorbeeld met de Sun Ceutic van Dermaceutic). Onze huidtherapeuten geven je hier graag persoonlijk advies over.

Na de behandeling moet ik dan de zon mijden?

Bij iedere (laser)behandeling is het raadzaam om je huid rust te geven om te kunnen herstellen, maar dit geldt eigenlijk het gehele jaar. We raden je wel aan om een week na de behandeling niet in de volle zon te zitten en je huid extra goed in te smeren met een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.

Thuis je huid verzorgen tijdens de zomer

Tot slot kunnen we niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je huid in de zomer goed te verzorgen én te beschermen. Wil jij jouw huid ook thuis in goede conditie houden, kies dan in de zomermaanden naast een goede minerale SPF altijd voor een dagverzorging met vitamine C. Een tip van onze huidtherapeut is de C25 Cream van Dermaceutic.

Zomer Huidverzorging
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT