Hoe verzorg je jouw huid in de lente?

In de lente en zomer gebruiken we andere producten voor onze huid dan in de winter. Wij geven je graag een aantal tips hoe je jouw huid in de lente het beste kunt verzorgen. Bekijk hieronder ons stappenplan, inclusief de ingrediënten die van belang zijn!

Huidverzorging Lente

Stap 1: De huid reinigen

Het is belangrijk om je huid elke ochtend en avond goed te reinigen. Kies voor een milde cleanser, zodat de PH-waarde van de huid intact blijft. Een goede PH-waarde zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen minder snel binnen kunnen dringen en jouw huid in een betere conditie is. Kies verder voor ingrediënten zoals allantoïne en water lily om de vochtbalans in jouw huid te reguleren én ervoor te zorgen dat de huid niet droog en trekkerig aanvoelt. Een goede optie voor een milde reiniging is de Cleansing Gel. De Cleansing Gel is een zachte reinigings gel die uitermate geschikt is voor elk huidtype.

  • Soort: reinigingsgel
  • Ingrediënten: glycerine, allantoïne & water lily
  • Wanneer: Ochtend en avond
  • Hoe te gebruiken: Breng de cleanser aan op de vochtige huid. Masseer zacht in de huid en spoel het vervolgens af.

Stap 2: Exfoliëren met zuren

Na het reinigen van de huid, kun je een stapje verder doen door de huid te exfoliëren met zuren. Kies hierbij voor een reiniger op basis van glycolzuur. Glycolzuur noemen wij ook wel het tover-ingrediënt, met als belangrijkste kracht het oplossen van de lipidenlaag tussen de bovenste laag dode huidcellen, ofwel exfoliëren. Glycolzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen en onzuiverheden op een veilige manier verdwijnen (in tegenstelling tot een scrub!) en jouw huid daardoor schoner en egaler toont.
Wij kiezen voor de AHA Foamer 10%. Deze exfoliant bevat 10% glycolzuur. Na het gebruik van de AHA Foamer 10% is jouw huid helemaal gereinigd en goed voorbereid om de werkzame stoffen van andere producten op te nemen.

  • Soort: Foamer
  • Ingrediënten: Glycolzuur
  • Wanneer: Avond
  • Hoe te gebruiken: Breng 1-2 pompjes Foamer 10 aan op een schone, droge huid en masseer het goed in. Spoel het gezicht na 2 minuten af, of wanneer je een tintelend gevoel krijgt. Vermijd het gebied rond je ogen. 

Stap 3: De huid verzorgen

Na het reinigen en exfoliëren is de huid helemaal klaar om de werkzame stoffen uit andere producten op te nemen. In de lente periode raden wij aan om een product met een hoge concentratie vitamine C te kiezen. Vitamine C is krachtig tegen pigmentvlekken en huidveroudering en dus zeker een aanrader voor de lente! Een goed voorbeeld hiervan is de Brightening serum.

De Brightening serum bevat 15% vitamine C. Heb je een wat oudere of dikkere huid? Kies dan voor de Illuminating serum met 30% vitamine C. 

Beide producten zijn een krachtige formule met 3 soorten vitamine C, welke elkaar versterken tot een ultiem product tegen zonschade.

  • Soort: Serum
  • Ingrediënt: Vitamine C
  • Wanneer: Ochtend of avond
  • Hoe te gebruiken: Gebruik 1-2 pompjes Brightening serum of Illuminating serum overdag of in de nacht op een schone en droge huid.

Stap 4: De huid beschermen

Een goede SPF is een must tijdens de lente en zomermaanden. Het biedt een hoge bescherming tegen schadelijk uv-licht. Hierdoor voorkom je tekenen van huidveroudering. Kies voor een zonnebrand met een filter die beschermt tegen zowel uv-A als uv-B straling. Een voorbeeld hiervan is de Dry Touch SPF 50+ Sun Protection.

Dit product bevat een unieke formule met een krachtige stamcel stimulator en herstellend vermogen en beschermt jouw huid tegen huidveroudering en pigmentvlekken.

  • Soort: Zonbescherming
  • Ingrediënt: Organische filters.
  • Wanneer: Dagelijks
  • Hoe te gebruiken: 2 pompjes aanbrengen 10 minuten voordat je de zon in gaat. Elke 2 uur herhalen en nadat je in aanraking bent geweest met (zwem)water.

Cream Skincare Kit Sale Instagram Post
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT