Hoe komt het dat ik meer pigmentvlekken heb tijdens mijn zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap maken je pigmentcellen onder invloed van hormonen meer pigment aan. Daardoor kunnen bestaande pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken donkerder kleuren. Ook kunnen er nieuwe, grillige donkere pigmentvlekken in het gelaat ontstaan, dit wordt ook wel melasma of zwangerschapsmasker genoemd. Melasma komt voornamelijk voor op de wangen, het voorhoofd, rondom de mond en rondom de ogen. Om dit pigment goed aan te pakken kunnen we echter tijdens de zwangerschap maar twee dingen doen. Ten eerste is het belangrijk om de huid heel goed te beschermen, om er zo voor te zorgen dat de pigmentvlekken niet donkerder worden of uitbreiden. En ten tweede kunnen we gebruik maken van verschillende producten waar ingrediënten in zitten die de pigmentcellen oplichten. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine C en niacinamide. Deze ingrediënten kun je tijdens de zwangerschap veilig gebruiken. Het Illuminating Serum van elementrē is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en bevat een hoge concentratie vitamine C waardoor dit zeer effectief werkzaam is.

Skincare Als Je Zwanger Bent

Waardoor krijg ik een onzuivere huid tijdens de zwangerschap?

De hormonale veranderingen in het lichaam kunnen ervoor zorgen dat de huid weer meer onzuiverheden gaat bevatten. Hormonen reguleren onze talgklieren. De talgklieren reageren in dit geval dus sterk op de verandering van de hormonen tijdens de zwangerschap en maken meer talg aan. Een teveel aan talg is een van de oorzaken waardoor de huid weer onzuiver kan worden. Indien je huid erg onzuiver of vet is, kan er gebruik worden gemaakt van producten die ervoor zorgen dat het overtollig vet, vuil en talg van de huid wordt verwijderd. Ook is het belangrijk om je huid goed te exfoliëren door gebruik van bijvoorbeeld een product met een laag percentage glycolzuur.

Kan ik striae tijdens mijn zwangerschap voorkomen?

Een van de bekendste huidveranderingen tijdens de zwangerschap is striae. De huid wordt in een korte tijd opgerekt en eigenlijk kan de huid dit niet bijhouden. De onderste laag van onze huid, het bindweefsel, scheurt waardoor er striemen zichtbaar worden. Sommige zwangere vrouwen zullen hier last van krijgen, anderen niet. Verdwijnen doen de striemen helaas nooit helemaal. Wel kunnen onze huidtherapeuten striae behandelen na de zwangerschap om de structuur en de kleur te verbeteren, waardoor het minder zichtbaar is.

Welke producten mag ik tijdens mijn zwangerschap niet gebruiken?

Naast het feit dat we tijdens de zwangerschap bepaalde (laser)behandelingen tijdelijk niet kunnen uitvoeren, raden we ook aan om bepaalde producten even laten staan. Er zijn namelijk een aantal dingen waar onze huid tijdens de zwangerschap extra gevoelig voor is. Om deze reden is het belangrijk om dat je een aantal ingrediënten tijdens de zwangerschap vermijdt. Ingrediënten zoals vitamine A-zuur oftewel retinol, maar ook hoge concentraties van glycolzuur en salicylzuur kun je tijdens de zwangerschap beter even niet gebruiken. Dit zijn ingrediënten die de huid gevoeliger maken voor uv-licht, wat huidverkleuringen en pigmentvlekken kan veroorzaken.

Zonbescherming tijdens de zwangerschap

Hierboven geven we al aan dat de huid van een zwangere vrouw meer pigment aanmaakt, waardoor er nieuw pigment kan ontstaan of eerdere pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken donkerder kleuren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen zijn er een aantal simpele dingen die we kunnen doen. Gedurende de hele zwangerschap is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de uv-stralen van buitenaf. Dit kun je doen door de huid iedere twee à drie uur in te smeren met een goede zonbescherming met een hoge factor als SPF 50. Een geschikte zonnebrandcrème voor iedere huid is de elementrē Dry Touch Sun Protection. Bovendien kun je buiten bijvoorbeeld gebruik maken van beschermende kleding, een hoed of pet en een zonnebril. Ook is het tijdens de zwangerschap extra verstandig om de zon te mijden op het heetst van de dag, dus tussen 12.00 en 15.00 uur.

Skincare Tijdens Zwangerschap
Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT