Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een blijvende versiering van inkt op je lichaam. Een tatoeage is vaak persoonlijk en kan in iedere vorm en in iedere kleur voorkomen. Omdat een tatoeage in principe blijvend is, heb je meestal goed nagedacht over je tattoo voordat je hem liet plaatsen. De inkt van een tatoeage wordt in de middelste huidlaag, de lederhuid, gezet. De bovenste huidlaag vernieuwt zichzelf steeds, waardoor de inkt in deze huidlaag al na ca 28 dagen zou verdwijnen. Ook in de middelste huidlaag vervaagt een tatoeage uiteindelijk wel. Het verschilt per tattoo hoe snel en hoe erg dit gebeurt. De grootste oorzaak van vervagen is zonlicht, maar de tattoo zal nooit dusdanig vervagen door de zon dat hij niet meer zichtbaar is.

 HOE WERKT TATOEAGE VERWIJDEREN?

Heb je uiteindelijk toch spijt van je tatoeage? Of past hij niet meer bij jou? Dan is er gelukkig een oplossing om van je tatoeage af te komen door hem weg te laseren. Er zijn verschillende soorten lasers waarmee je je tatoeage kan verwijderen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om je tatoeage veilig te laten verwijderen, wil je er natuurlijk direct vanaf, zonder jarenlang behandelingen te moeten ondergaan. Daarom leggen wij in het kort uit wat het verschil is tussen lasers en waarom wij werken met de PICOPLUS laser.

Veel (oudere) lasers werken met een lichtflits van een nanoseconde. Dit was een aantal jaar geleden de meest voorkomende behandeling. Een laser die werkt met nanoseconde zendt één golflengte uit, die ervoor zorgt dat de inktdeeltjes een soort van uit elkaar spatten. Het nadeel van deze laser is dat het langer duurt om een tatoeage te verwijderen en sommige inkt kleuren niet goed te verwijderen zijn met zo’n laser.

PICOPLUS

De PICOPLUS produceert een lichtflits van een picoseconde. Dit is een stuk sneller dan een nanoseconde. Nu zegt dit je waarschijnlijk vrij weinig, maar het komt er op neer dat met de Picolaser jouw tatoeage sneller verwijderd wordt. Dit komt doordat de korte, krachtige puls van de laser de inktdeeltjes vergruist in kleinere deeltjes. Hierdoor worden deze kleine pigment deeltjes veel makkelijker en sneller afgevoerd door jouw lichaam. De PICOPLUS kan tot op wel 4 golflengten behandelen, waardoor ook gekleurde tatoeages verwijderd kunnen worden. De PICOPLUS laser werkt een stuk sneller en zorgvuldiger en de behandeling is minder pijnlijk dan bij de verouderde lasers en dat is wat je wilt, toch? Gemiddeld zijn er 3 tot 8 behandelingen nodig om jouw tatoeage veilig te verwijderen met een interval van 4 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen verschilt per persoon omdat dit afhankelijk is van de dikte van de tattoo, het type inkt dat gebruikt is en hoe oud de tattoo is.

PICOPLUS

COVER-UP TATOEAGE LATEN ZETTEN?

Wil je graag een nieuwe tatoeage over je oude tatoeage heen laten zetten; een zogeheten cover-up? Ook dit kan met de Picolaser. Wij raden aan om eerst 1 – 3 keer de tattoo te laseren. Dit zorgt ervoor dat de tatoeage een stuk lichter is qua kleur en de harde lijnen vervagen. Zo komt jouw cover-up beter tot zijn recht.

Is een tatoeage verwijderen veilig?

Bij Cosmetique Totale ben je in handen van ervaren HBO huidtherapeuten. Wij werken volgens de nieuwste richtlijnen rondom infectiepreventie. Wij hebben ruime behandelruimtes, die hygiënisch schoon zijn en voorzien zijn van een extra luchtafzuiging. Daarnaast werken wij met de PICOPLUS laser, de nieuwste laser die op ieder huidtype alle kleuren tatoeages veilig, snel en effectief kan verwijderen. Bovendien gebruiken wij tijdens het verwijderen van jouw tatoeage de Zimmer huidkoeling. Dit zorgt er naast een aangenaam gevoel ook voor dat de kans op complicaties minimaal is. Tot slot behandelen wij na met het unieke Focused Dots handstuk. Ook voorkomt het blaarvorming en zorgt het voor het sneller afbreken van de inkt.

Is Een Tatoeage Verwijderen Veilig

IS EEN TATOEAGE VERWIJDEREN PIJNLOOS?

Wij horen vaak dat het zetten van een tatoeage pijnlijker is dan het verwijderen van een tatoeage. Tijdens het verwijderen van jouw tatoeage met de PICOPLUS werken wij ook met de Zimmer huidkoeling. De Zimmer huidkoeling, koelt jouw huid met koude lucht van -20 graden. Dit zorgt ervoor dat dit de minst pijnlijke manier is van tatoeage verwijderen.

Bekijk deze video over hoe een tatoeage verwijderen in zijn werk gaat!

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT