Ooglidcorrectie
De behandeling

Voor de operatie worden er foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg zorgvuldig het teveel aan huid af. Dan worden de oogleden verdoofd met enkele kleine prikjes. Dit is het enige wat gevoelig is. De operatie zelf is niet pijnlijk. Er wordt een incisie gemaakt in de plooi van het bovenooglid, zodat het litteken niet zichtbaar is. Het teveel aan huid en eventueel overtollig vetweefsel en spierweefsel kan nu worden verwijderd. De wondjes worden gehecht met een zeer dunne hechtdraad en afgeplakt met een dunne steriele strip.
Na de behandeling blijf je nog even liggen om de oogleden te koelen. Na 7 dagen wordt een vervolgafspraak gemaakt om de hechtingen te verwijderen en na twee maanden kom je terug voor de eindcontrole.
 

Let op: deze behandeling is niet op iedere locatie mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over de behandelmogelijkheden.

Veel gestelde vragen over
ooglidcorrecties

Een bovenooglid correctie duurt ongeveer 45 minuten .

Een onderooglid correctie neemt meer tijd in beslag en duurt 75 minuten.

Jazeker, wij zorgen ervoor dat het teveel aan huid, spier en vet wordt verwijderd, maar zijn er zeer alert op dat er niet teveel huid wordt weggehaald. De ogen kunnen nog net dicht. Ze voelen in het begin wel wat strak aan, maar na een paar dagen voel je al verbetering.

De ogen kun je na de operatie de eerste 24 uur het beste koelen met een koelbril (deze krijg je van ons mee na de operatie) uit de koelkast of met een, onder koud water uitgeknepen, washand. Het is niet verstandig om diepvries erwtjes of ijsblokken te gebruiken, hierdoor kunnen de ogen zelfs nog meer gaan zwellen!

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid, spier en vet verwijderd. De hoeveelheid hangt erg af van de situatie en is bij iedereen anders. Ook rechts en links kan verschillen, we proberen een zo symmetrisch mogelijk resultaat te bereiken.

Bij een onderooglidcorrectie wordt ook het teveel aan huid, spier en vet verwijderd, maar daar geldt nog veel meer dat de hoeveelheid enorm kan variëren per persoon. Vaak wordt het vetweefsel niet verwijderd, maar juist hoger opgehecht, zodat een jeugdiger blik ontstaat.

Over Cosmetique Totale

Afspraak maken met een van de Plastisch Chirurgen?

Ben jij benieuwd wat de Plastisch Chirurgen voor jou kunnen betekenen? Boek dan nu een gratis consult ter waarde van € 75,-!

Boek jouw gratis consult