Litteken behandeling
Welke behandelingen zijn er mogelijk? 

Laserbehandeling

De laserbehandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het litteken gladder, zachter en egaler wordt. Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

 

Medische peeling

Deze behandeling weekt het bovenste laagje van de huid af en stimuleert celvernieuwing waardoor oppervlakkige littekens worden opgevuld. 

Litteken behandeling 
Striae 

Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Herkenbaar als roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix en Fractora zijn een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

Littekens En Striae

Kies je voor Cosmetique Totale
dan kies je voor:

✓ De beste medische lasers en peelings voor een snel resultaat
✓ Ervaren hbo huidtherapeuten
✓ 200 locaties in Nederland, dus altijd één bij jou in de buurt
✓ Gratis en vrijblijvend intakegesprek
✓ Erkend door alle zorgverzekeraars

Over Cosmetique Totale

Gratis consult

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis consult t.w.v. € 35,- aan. Maak snel een afspraak met één van onze huidtherapeuten voor een vrijblijvend consult op een locatie bij jou in de buurt.

Ja, dat wil ik!

Litteken behandeling 
Vergoeding door de zorgverzekeraar 

Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed als u naar een (para)medisch praktijk gaat met kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. Meer informatie over vergoedingen.

Littekens Verwijderen

Hoe verloopt een litteken behandeling? 

Als eerst vindt er een gratis consult plaats waarbij de huidtherapeut zal beoordelen hoe het litteken er uit ziet en welke behandeling het meest geschikt is. Ook zal de huidtherapeut uitleg geven over de behandeling en wat je kunt verwachten.

Als er bepaald is welke behandeling het meest geschikt is voor de behandeling van jouw litteken, kan de behandeling plaatsvinden. De huid wordt eerst ontsmet en dan worden er pulsen gezet met de laser. De behandeling duurt 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied. De behandeling voelt als kleine schokjes die op de huid worden gezet, maar wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Na de behandeling wordt een nabehandelingscrème aangebracht.

Na de behandeling is het van belang dat je thuis het litteken goed verzorgt en insmeert met de crème die is voorgeschreven door de huidtherapeut. Er zullen na de behandeling wat rode puntjes zichtbaar zijn, deze verdwijnen na een aantal dagen. Doorgaans zijn er 1-3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.