Hoe ontstaat
pigment op je huid?

 • Pigmentatie door blootstelling aan de zon
  Blootstelling aan de zon is de nummer één oorzaak waardoor pigmentvlekken ontstaan. Zonlicht is namelijk de belangrijkste factor voor de aanmaak van pigment. Door overmatig blootgesteld te worden aan de zon kan de aanmaak van pigment verstoord worden, hierdoor ontstaat hyperpigmentatie.
 • Huidveroudering (Ouderdomsvlekken)
  Ouderdomsvlekken vallen ook onder de categorie pigmentvlekken. De naam ouderdomsvlekken zegt het al, deze zijn vaak op latere leeftijd te zien. De oorzaak van ouderdomsvlekken is door overmatige blootstelling aan de zon. Ouderdomsvlekken komen vooral voor in het gezicht, decolleté, handruggen en armen.
 • Hormonale schommeling
  Hormonen kunnen ook een oorzaak zijn voor hyperpigmentatie, zoals melasma. Dit ontstaat vaak tijdens een zwangerschap of door het gebruik van de anticonceptiepil. De vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron kunnen de productie van melanine stimuleren.
 • Ziekten
  Pigmentvlekken kunnen ontstaan door ziekten of medische behandelingen. Zo kunnen bij sommige auto-immuunziekten (bijv. vitiligo), metabolische afwijkingen (bijv. hemochromatose) en vitamine-afwijkingen (bijv. vitamine C-tekort) voor pigmentvlekken sneller ontstaan. Ook kunnen behandelingen zoals chemotherapie of medicatie zoals antibiotica de aanmaak van pigment stimuleren.
 • Ontstekingsreactie
  Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan na een ontstekingsreactie zoals acne of eczeem. Mensen met een getinte of donkere huid hebben een groter risico op verkleuring van de huid na een ontsteking.

Pigment behandeling
Video's

Pigmentvlekken Verwijderen
Ontsaan Pigmentvlekken

Soorten
pigmentvlekken

 • Ouderdomsvlekken vallen onder de categorie pigmentvlekken. De naam ouderdomsvlekken zegt het al, deze zijn vaak op latere leeftijd te zien en zijn vaak zichtbaar op de handen, hals en decolleté. Meer informatie vind je op ouderdomsvlekken verwijderen.

 • Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken in het gezicht ontstaan. In de volksmond wordt melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Dit heeft deze naam gekregen omdat deze pigmentstoornis meestal ontstaat tijdens een zwangerschap. Melasma komt hierdoor veelal bij vrouwen voor.

 • Post- inflammatoire hyperpigmentatie (ook wel PIH) ontstaat vaak na wondjes door bijvoorbeeld acne. Deze vorm van pigment komt meestal voor bij mensen met een getinte tot donkere huid die acne hebben gehad.

 • Café-au-lait vlekken zijn pigmentvlekken die herkenbaar zijn aan de kleur: koffie met melk. Vaak zijn café-au-lait vlekken aanwezig vanaf de geboorte en ze kunnen groter worden naarmate een kind groeit. 

Pigment verkleuringen
op handen

Vaak zijn verkleuringen van pigment op je handen een oorzaak van huidveroudering. Omdat je handen vaak aan zonlicht blootgesteld worden kun je in de loop der tijd ouderdomsvlekken krijgen. Je kunt dit voorkomen door je handen goed in te smeren met UV beschermende creme. Tegenwoordig kun je ook goed pigmentvlekken op je handen laten behandelen.

Pigmentvlekken Op Handen

Pigment 
behandelen

Voor de behandeling van pigment zijn er 2 mogelijkheden; een peeling en een laserbehandeling. Ook kan er gekozen worden voor een combinatie behandeling of een camouflage behandeling. Wil je weten welke behandeling het beste bij jouw huid past? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. 

Pigmentvlekken Behandelen Medische Peeling
Online Consult Cosmetique Totale 2@2X

Gratis consult
Pigmentbehandeling

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis pigmentbehandeling consult t.w.v. € 35,- aan. Maak snel een afspraak met één van onze huidtherapeuten voor een vrijblijvend consult op een locatie bij jou in de buurt.

Ja, dat wil ik!

Pigmentbehandeling
resultaten

Pigmentvlekken kunnen zoals je op de foto's kunt zien, zeer goed behandeld worden door onze HBO huidtherapeuten. Kijk ook op alle pigment behandeling resultaten.

 • Resultaat na 1 behandeling

  Pigmentbehandeling Resultaat1 Voor
  Pigmentbehandeling Resultaat1 Na Na
 • Resultaat na 1 behandeling

  Pigmentbehandeling resultaat Voor
  Pigmentbehandelen resultaat Na
 • Resultaat na 1 behandeling

  Pigment 1X Voor
  Pigment 1X2 Na
 • Resultaat na 1 behandeling

  Pigment 1X (1) Voor
  Pigment 1X 2 Na